skład / składniki
metoda gotowania
1. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się do 170 Stopni Celsjusza. Naczynie do pieczenia o średnicy 20 cm, najlepiej okrągłe i zawsze Głębokie, smarujemy małym kawałkiem zmiękczonego masła.
2. Przesiej mąkę pszenną najwyższej jakości wraz z proszkiem do pieczenia do dużego pojemnika. Dodaj sól morską do mieszanki. Wszystko dobrze wymieszaj trzepaczką.
3. Obierz banany, włóż miąższ do osobnego pojemnika i ugniataj widelcem. Następnie dodaj masło stopione w kuchence mikrofalowej do masy bananowej (powinno mieć temperaturę pokojową, więc warto ją wcześniej stopić), wlej brązowy cukier, rozbij jajka, rozłóż jogurt, dodaj ekstrakt waniliowy. Wszystko jest w porządku.
4. Wlej mieszankę mąki do pojemnika z mieszanką bananową, za każdym razem ubijaj trzepaczką lub mikserem, aż będzie gładka.
5. Rozłóż powstałe ciasto w przygotowanej formie i włóż ciasto do piekarnika, który miał czas na rozgrzanie przez 45 minut. Czas może zająć trochę więcej lub trochę mniej. Wszystko zależy od konkretnego piekarnika, a kształt może różnić się rozmiarem. Gotowość można łatwo sprawdzić za pomocą drewnianego szpikulca. Zanurzamy go na środku ciasta i wyciągamy. Jeśli ciasto jest gotowe, szpikulec wyjdzie z ciasta suchy i czysty. Jeśli ciasto się przyklei, oznacza to, że ciasto nie jest jeszcze gotowe i potrzebujesz dodatkowego czasu. Warto rozpocząć sprawdzanie gotowości 5 minut przed upływem określonego czasu pieczenia. Ważne jest, aby nie wysuszyć ciasta w piekarniku.
6. Szaszłyk suchy-wyłącz ogrzewanie, wyjmij formę z ciasta z piekarnika. Pozwól ciastu pozostać w formie przez 10 minut, a następnie wyjmij go i połóż na ruszcie. Czekamy, aż ostygnie.
7. W tym czasie robimy krem do ciasta. Jest to opcjonalny etap-ciasto okazuje się bardzo smaczne. Tak więc w misce miksera umieszczamy zmiękczone masło, cukier puder i mielony cynamon. Ubij wszystko razem mikserem, aż będzie puszyste i puszyste. Następnie włóż schłodzony ser śmietankowy do miski i ponownie ubij wszystko z małą prędkością. Na tym etapie możesz nawet użyć ręcznej trzepaczki.
8. Powstały krem rozprowadzamy na powierzchni schłodzonego ciasta, pięknie układamy koła banana na wierzchu.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g