ciasto z mięsem mielonym i serem Żegnaj talię

obfite i pyszne ciasto francuskie! Bardzo obfite i pyszne ciasto francuskie.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 53 % 19 g
węglowodany 25 % 9 g
222 kcal
IG: 33 / 67 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotujemy kurczaka, kroimy mięso w małe kostki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Smażyć w rastrze.papryka, bakłażany pokrojone w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć w rastrze.cebula olejowa

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć w rastrze.masło mielone

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ubite trzy jajka smażymy w śliwce.oleju, pokroić na kawałki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Łączymy wszystkie składniki. Włóż kolejny ser topiony.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Plus śmietana

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz wszystko na patelnię z odpływem.olej, oregano, sól, pieprz

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozwałkuj ciasto francuskie, włóż do wysmarowanej formy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na wierzchu ciasta jest nadzienie. Pięknie dekorujemy wierzch ciasta, pokrywamy bitym żółtkiem, pieczemy w 180 gramach. do złotego koloru.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy