skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty biszkoptowe
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem, aż będą puszyste.
Krok 3:
Nie przestając ubijać, dodaj mleko skondensowane, majonez, a na koniec proszek do pieczenia z mąką.. Powstałe ciasto nie powinno być grube.
Krok 4:
Ciasto podzielić na 2 części, formę posmarować masłem, posypać mąką, zalać ciasto i piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni, przez 45-60 minut. Gotowość do sprawdzenia drewnianym patyczkiem.
Krok 5:
Upiec 2 ciasta. Pozostaw do ostygnięcia.
Krok 6:
Przygotuj krem z masłem.
Krok 7:
Zmiel cukier, jajko, mąkę na gładką masę.
Krok 8:
Dodaj mleko i dokładnie wymieszaj.
Krok 9:
Zagotuj śmietanę i ostudź do temperatury pokojowej.
Krok 10:
Dodaj zmiękczone masło do schłodzonego kremu.
Krok 11:
Ubij mikserem. Krem powinien być lekko puszysty.
Krok 12:
Cięcie ciast: 1-Cięcie na ciele i nogach.
Krok 13:
Z drugiej wycinamy głowę i pozostałe części: łapy, policzki i uszy.
Krok 14:
Zbieramy zająca, sklejając części kremem.
Krok 15:
Wymieszaj okruchy biszkoptu ze śmietaną i posmaruj wszystkie szczeliny króliczka, nadaj mu kształt. Umieść ciasto w lodówce moczyć przez co najmniej 3 godziny.
Krok 16:
Szczerstka króliczka z ubitego białka. Potrzebujemy białka z 2 jaj i pół szklanki cukru pudru.
Krok 17:
Ubij mikserem w łaźni wodnej i nałóż na króliczka.
Krok 18:
Relief można wykonać widelcem, nosem i oczami wykonanymi z czekolady i mastyksu. Oto króliczek w kuchni.
Krok 19:
Dzień dobry, Fluffy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g