ciasto z brzoskwiniami w puszkach

pyszne i delikatne ciasto na każdą okazję! Każde ciasto jest pyszne i niezapomniane. To pyszne i apetyczne ciasto z brzoskwiniami może zadowolić rodzinę lub przyjaciół w świąteczny dzień. I możesz po prostu ugotować go na niedzielną herbatę!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 32 % 16 g
węglowodany 60 % 30 g
275 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie ciasta zacznijmy od upieczenia biszkoptu. Aby to zrobić, połącz jajka z cukrem w misce do ubijania. Ubij je z największą mocą miksera w puszystą pianę. Ubite jajka z cukrem powinny być bardzo puszyste, przewiewne i gęste.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podczas ubijania jajek osobno zagotuj mleko z masłem. Zagotuj trochę, aby masło miało czas na stopienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do ubitych białek na przemian dodawaj gorące mleko z masłem i mąkę z sodą i wanilią. Delikatnie mieszaj wszystko ręcznie trzepaczką, aby masa pozostała bujna i przewiewna. Wstrzyknij wszystko w 3-4 dawkach. Ciasto powinno pozostać dobrze natlenione.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotowe ciasto wlać do naczynia do pieczenia (18 cm). Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na 40-50 minut. Wyjmij gotowy biszkopt z formy i ostudź. Przed złożeniem ciasta pokrój biszkopt na 3 ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W przypadku kremu połącz ciężką śmietanę z cukrem pudrem. Ubij je mikserem elektrycznym na puszystą, stabilną masę. Prawidłowo bita śmietana powinna dobrze zachować swój kształt.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Z brzoskwiń w puszkach spuść płyn do kubka. Pokrój brzoskwinie na kawałki. Namoczyć ciasta sokiem z brzoskwiń. Posmaruj namoczone ciasta kremem i ułóż kawałki brzoskwiń.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Złóż ciasto. Przykryj górę i boki kremem. Wyjmij ciasto na kilka godzin w lodówce, aby ciasto było namoczone i dobrze zamrożone.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Udekoruj zamrożone ciasto według własnych upodobań lub zbliżającej się uroczystości. Gotowe ciasto przechowuj w lodówce, najlepiej przykryte, aby się nie zwietrzyło. Miłego picia herbaty!

to ciasto jest dość łatwe do zrobienia. Jeśli masz choć trochę umiejętności gotowania, przygotowanie go dla ciebie nie będzie trudne. Obecność świeżych owoców lub jagód nadaje każdemu ciastu lekkość i soczystość. A to ciasto nie jest wyjątkiem. W połączeniu z przewiewnym biszkoptem i delikatnym kremem, smak tego ciasta nie pozostawi nikogo obojętnym!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy