ciasto ze świeżymi brzoskwiniami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1 formę, najlepiej rozłączną, nasmaruj olejem roślinnym. Możesz posypać mąką.
2 roztopione masło ubić z cukrem.
3 kontynuując ubijanie, dodaj jedno jajko na raz.
4 w osobnym pojemniku wymieszaj przesianą mąkę, skrobię, proszek do pieczenia i sól. Dodaj do mieszanki olejowo-jajecznej. Mieszaj łyżką, aż będzie gładka.
5 wlej do formy i spłaszcz.
6 pokrój brzoskwinie w cienkie plasterki. Miałem letnie przygotowanie-mrożone.
7 brzoskwinie wciśnij żebrem do ciasta.
8 Piec w 175C 25-30 min.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g