skład / składniki
gotowanie krok po kroku
uwielbiam kiełbaski w cieście francuskim. Często gotuję to jedzenie na obiad dla mojego męża i czasami pozwalam sobie zjeść je w nocy-są bardzo smaczne. Jeśli chcesz zadowolić swoich bliskich pysznymi wypiekami, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego. Zaczynamy przygotowywać to danie od przygotowania wszystkich składników. Aby to zrobić, pokrój ogórki kiszone wzdłuż na 4-8 części (wszystko zależy od wielkości ogórków). Następnie pokrój twardy lub półtwardy ser na cienkie talerze. Następnie bierzemy ciasto i zwijamy je w warstwę o grubości około 3 milimetrów. Następnie pokrój ciasto na paski o szerokości 3-4 centymetrów i zawiń każdą rozmrożoną kiełbasę w taki pasek ciasta wraz z marchewką, serem lub ogórkiem (do wyboru). Teraz kładziemy nasze produkty na natłuszczonej blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Po tym czasie gotowe kiełbaski w cieście francuskim układamy na naczyniu i podajemy do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g