kiełbaski w gotowym cieście francuskim w piekarniku

świetny pomysł, aby wprowadzić trochę fast foodów do domowej diety!
IlonaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 10 g
tłuszcze 48 % 25 g
węglowodany 33 % 17 g
330 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

uwielbiam kiełbaski w cieście francuskim. Często gotuję to jedzenie na obiad dla mojego męża i czasami pozwalam sobie zjeść je w nocy-są bardzo smaczne. Jeśli chcesz zadowolić swoich bliskich pysznymi wypiekami, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego. Zaczynamy przygotowywać to danie od przygotowania wszystkich składników. Aby to zrobić, pokrój ogórki kiszone wzdłuż na 4-8 części (wszystko zależy od wielkości ogórków). Następnie pokrój twardy lub półtwardy ser na cienkie talerze. Następnie bierzemy ciasto i zwijamy je w warstwę o grubości około 3 milimetrów. Następnie pokrój ciasto na paski o szerokości 3-4 centymetrów i zawiń każdą rozmrożoną kiełbasę w taki pasek ciasta wraz z marchewką, serem lub ogórkiem (do wyboru). Teraz kładziemy nasze produkty na natłuszczonej blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Po tym czasie gotowe kiełbaski w cieście francuskim układamy na naczyniu i podajemy do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy