skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozmrozić ciasto francuskie i trochę rozwałkować.
Krok 2:
Wytnij koła o średnicy 10 cm (lub cokolwiek masz do cięcia, szklankę lub możesz zrobić kosze kwadratowe, serca itp.) i przenieś na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia.
Krok 3:
Wykonaj mniejsze nacięcia na kawałkach ciasta (tutaj średnica 4,5 cm) do dołu.
Krok 4:
Posmaruj pierścienie ubitym jajkiem, nie dotykając środka i złącza. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut, aż będzie złoty.
Krok 5:
Umyj i pokrój grzyby w dużą kostkę.
Krok 6:
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Krok 7:
Rozpuść masło na małym ogniu i podsmaż cebulę do miękkości.
Krok 8:
Dodaj grzyby. Smażyć, mieszając, aż pojawi się sok. Dodaj sól i pieprz.
Krok 9:
Dodaj czosnek do grzybów i odparuj płyn.
Krok 10:
Dodaj śmietanę, mąkę, wymieszaj, dobrze podgrzej.
Krok 11:
W gotowych koszach weź środek.
Krok 12:
Napełnij kosze nadzieniem grzybowym.
Krok 13:
Udekoruj drobno posiekaną zieloną cebulą i podawaj na ciepło. Miłego!
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal / 100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g