ciasteczka z malinami i twarogiem

pyszne domowe wypieki! Zdecydowanie warto spróbować! Ciasteczka z malinami i twarogiem to bardzo przytulne i niezwykle smaczne wypieki na wieczorną herbatę lub poranną kawę. Zwykle takie ciasteczka lubią zarówno dorośli, jak i małe gospodarstwa domowe. Dzieci mogą podawać go z ciepłym mlekiem lub kakao. Ponadto te ciasteczka można przygotować wspólnie z dziećmi.
AlenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 7 g
tłuszcze 22 % 11 g
węglowodany 65 % 33 g
249 kcal
IG: 9 / 0 / 91

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Zmiękczone masło (a do tego należy najpierw wyjąć z lodówki i trzymać w temperaturze pokojowej) włożyć do głębokiej miski. Dodaj tam twarożek i cukier granulowany. Wszystko dobrze wymieszaj, potrzyj łyżką stołową. Po przesiej mąkę, dodaj ją do masy olejowo-twarogowej, wlej również określoną ilość sody i trochę soli. Zagnieść miękkie ciasto. Będzie trochę dręczyć ręce-to normalne. Uformuj gotowe ciasto w kulkę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.

2. W tym czasie przygotowujemy nadzienie, dla którego sortujemy maliny, usuwając wszystkie złe jagody. Przenosimy dobre do odpowiedniego pojemnika. Po malinach zasypiamy cukrem i tłuczkiem. możesz posiekać jagody za pomocą blendera.

3. Czas minął-wyjmujemy ciasto z lodówki i dzielimy na trzy części. Jeden zostawiamy, a dwa wracamy do lodówki. Zwiń pozostałą część w cienką warstwę na posypanej mąką powierzchni roboczej. Przycinamy krawędzie równomiernie i kroimy powstały prostokąt na kwadraty o boku około 5 cm.

4. Na każdym kwadracie rozłóż trochę malinowego nadzienia. W szklance ubij białko wodą i smaruj przeciwległe końce kwadratów tą mieszaniną, a następnie przymocuj je. Robimy to tylko z dwoma przeciwległymi rogami, aby uzyskać "półotwartą kopertę".

5. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i połóż na niej ciasteczka. Lekko dociśnij górę, aby ciasteczka były bardziej płaskie i zminimalizuj prawdopodobieństwo otwarcia koperty podczas pieczenia. Wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut - do lekkiego rumieńca i złotego koloru.

6. Gotowe ciasteczka schładzamy, następnie posypujemy cukrem pudrem, a następnie podajemy.

miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal / 100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal / 100g

Podobne przepisy