skład / składniki
metoda gotowania
1. Zmiękczone masło (a do tego należy najpierw wyjąć z lodówki i trzymać w temperaturze pokojowej) włożyć do głębokiej miski. Dodaj tam twarożek i cukier granulowany. Wszystko dobrze wymieszaj, potrzyj łyżką stołową. Po przesiej mąkę, dodaj ją do masy olejowo-twarogowej, wlej również określoną ilość sody i trochę soli. Zagnieść miękkie ciasto. Będzie trochę dręczyć ręce-to normalne. Uformuj gotowe ciasto w kulkę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
2. W tym czasie przygotowujemy nadzienie, dla którego sortujemy maliny, usuwając wszystkie złe jagody. Przenosimy dobre do odpowiedniego pojemnika. Po malinach zasypiamy cukrem i tłuczkiem. możesz posiekać jagody za pomocą blendera.
3. Czas minął-wyjmujemy ciasto z lodówki i dzielimy na trzy części. Jeden zostawiamy, a dwa wracamy do lodówki. Zwiń pozostałą część w cienką warstwę na posypanej mąką powierzchni roboczej. Przycinamy krawędzie równomiernie i kroimy powstały prostokąt na kwadraty o boku około 5 cm.
4. Na każdym kwadracie rozłóż trochę malinowego nadzienia. W szklance ubij białko wodą i smaruj przeciwległe końce kwadratów tą mieszaniną, a następnie przymocuj je. Robimy to tylko z dwoma przeciwległymi rogami, aby uzyskać "półotwartą kopertę".
5. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i połóż na niej ciasteczka. Lekko dociśnij górę, aby ciasteczka były bardziej płaskie i zminimalizuj prawdopodobieństwo otwarcia koperty podczas pieczenia. Wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut - do lekkiego rumieńca i złotego koloru.
6. Gotowe ciasteczka schładzamy, następnie posypujemy cukrem pudrem, a następnie podajemy.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal / 100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal / 100g