skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Natychmiast wsypałem wanilinę do cukru. Ponadto przygotuj wcześniej kartki z wróżbą. Nadal będziesz potrzebować foremek o odpowiednim rozmiarze-uformowane ciasteczka ostygną w nich. Możesz wziąć Formy do babeczek, małe kubki, stosy. Mam plastikowe kubki.
Krok 2:
Białka należy ubić. Ktoś robi to mikserem, wziąłem trzepaczkę, ponieważ nie będziemy ubijać do szczytów. Odbywa się to dość łatwo, bujna piana powstaje w ciągu zaledwie kilku minut. Dodaj cukier do białek i ubij trochę więcej.
Krok 3:
Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj ciasto. Konsystencja powinna być jak płynna śmietana. Jeśli ciasto wydaje ci się gęste, rozcieńcz je wodą. Teraz ciasto należy wyjąć na 15 minut do lodówki. Podczas chłodzenia ciasta przygotuj blachę do pieczenia i włącz piekarnik do podgrzania. Ustawiamy temperaturę na 180 stopni, dla tego ciasteczka lepiej jest użyć trybu konwekcji.
Krok 4:
Pieczenie ciasteczek jest lepsze lub na macie silikonowej lub teflonowej. W przyszłości będziesz potrzebować prędkości do zwijania ciasteczek, jeśli przyklei się do papieru, nic nie zadziała. Lub weź papier, którego jakość jest absolutnie pewna. Za pomocą łyżki tworzymy koła o średnicy 6-8 cm, powinny być jednorodne i bardzo cienkie pod względem grubości.
Krok 5:
Na raz radzę piec 4 lub 6 sztuk, w zależności od wielkości.
Krok 6:
Piecz ciasteczka w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia waha się od 4 do 8 minut, w zależności od wielkości. Moje pieczone 8, ale są duże. Zobacz lepiej na krawędzi-powinien się zlać. Po prostu nie prześwietlaj ciasteczek w piekarniku - stanie się kruche i nie zwinie się. Gotowe ciasteczka szybko wyjmujemy z piekarnika i zaczynamy natychmiast formować, gdy są ciepłe.
Krok 7:
Na środku przedmiotu kładziemy liść z prognozą.
Krok 8:
Złóż na pół według rodzaju pierogów.
Krok 9:
Następnie zginamy ciasteczko, próbując połączyć jego krawędzie. Zrób to za pomocą krawędzi szklanki, bardzo wygodnie.
Krok 10:
Włóż zwinięte ciasteczka do formy, aby się zestaliły i nie rozpędziły.
Krok 11:
Natychmiast zaczynamy tworzyć następne ciasteczka. Dlatego zaleca się, aby nie piec dużo na raz, aż wszystko się zwinie, ten ostatni już ostygnie. Gdy wszystkie ciasteczka będą gotowe, możesz rozpocząć pieczenie następnej partii.
Krok 12:
Gotowe ciasteczka zamarzają i nie rozwijają się. Smacznego!
Robienie Ciasteczek jest naprawdę łatwe i proste. Smak jest bardzo słodki, możesz zmniejszyć ilość cukru. Wydawało mi się też, że ciasto jest trochę gumowe, dodaj trochę skrobi zamiast mąki podczas pieczenia, aby uzyskać chrupkość.
takie ciasteczka można upiec w różnych kolorach, dodając barwnik do ciasta. Po upieczeniu można go udekorować zanurzając w czekoladzie lub lukrze i posypać posypką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g