ciasteczka Kurabye Baku

pyszne, kruche, ze zwykłych potraw, delikatne! Ciasteczka Kurabye Baku są przygotowywane w bardzo prosty sposób w ciągu kilku minut. Jeśli potrzebujesz szybkiego wypieku z kategorii "goście na wyciągnięcie ręki", To właśnie ona. Składniki dla niej znajdą się w każdym domu o każdej porze.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 30 % 23 g
węglowodany 62 % 48 g
411 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasteczka Kurabye Baku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Masło powinno być miękkie. Wyjmij go wcześniej z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej. Aby olej szybciej się rozgrzał, możesz pokroić go na kawałki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić ciasto, połącz miękkie masło i dodaj do niego cukier puder. Wymieszać. Nie polecam zastępowania proszku cukrem. Cukier może nie mieć czasu na rozpuszczenie i będzie ziarnami w cieście.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oddziel białko od żółtka i dodaj do miski do masła. Ubij trochę. Aby to zrobić, możesz użyć miksera.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przesiej mąkę przez sito, aby nasycić ją tlenem. Stopniowo dodawaj mąkę i zagniataj ciasto. Mąka może potrzebować trochę więcej lub mniej. Skoncentruj się na konsystencji ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe ciasto jest miękkie, delikatne i prawie nie przykleja się do dłoni. Nie dodawaj nadmiaru mąki, bo ciasto będzie trudne do wyciśnięcia przez końcówki do ciasta.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Aby uformować ciasteczka, weź szeroką dyszę. Za pomocą worka do szprycowania odłóż ciasteczka i zrób małe wgłębienie w środku. Na środku dodaj trochę gęstego dżemu lub dżemu. umieść ciasteczka w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 12 do 15 minut. Ciasto kruche gotuje się bardzo szybko.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe ciasteczka zmienią kolor na złoty. Wyjmij z piekarnika, ostudź trochę i przenieś na talerz. Miłego picia herbaty!

wszystkie sekrety pieczenia z ciasta kruchego, dlaczego okazuje się suche, twarde lub bez smaku i jak tego uniknąć, przeczytaj artykuł o kruchym i delikatnym cieście kruchym .

skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite. 

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal / 100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy