skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasteczka Kurabye Baku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Masło powinno być miękkie. Wyjmij go wcześniej z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej. Aby olej szybciej się rozgrzał, możesz pokroić go na kawałki.
Krok 2:
Aby zrobić ciasto, połącz miękkie masło i dodaj do niego cukier puder. Wymieszać. Nie polecam zastępowania proszku cukrem. Cukier może nie mieć czasu na rozpuszczenie i będzie ziarnami w cieście.
Krok 3:
Oddziel białko od żółtka i dodaj do miski do masła. Ubij trochę. Aby to zrobić, możesz użyć miksera.
Krok 4:
Przesiej mąkę przez sito, aby nasycić ją tlenem. Stopniowo dodawaj mąkę i zagniataj ciasto. Mąka może potrzebować trochę więcej lub mniej. Skoncentruj się na konsystencji ciasta.
Krok 5:
Gotowe ciasto jest miękkie, delikatne i prawie nie przykleja się do dłoni. Nie dodawaj nadmiaru mąki, bo ciasto będzie trudne do wyciśnięcia przez końcówki do ciasta.
Krok 6:
Aby uformować ciasteczka, weź szeroką dyszę. Za pomocą worka do szprycowania odłóż ciasteczka i zrób małe wgłębienie w środku. Na środku dodaj trochę gęstego dżemu lub dżemu. umieść ciasteczka w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 12 do 15 minut. Ciasto kruche gotuje się bardzo szybko.
Krok 7:
Gotowe ciasteczka zmienią kolor na złoty. Wyjmij z piekarnika, ostudź trochę i przenieś na talerz. Miłego picia herbaty!
wszystkie sekrety pieczenia z ciasta kruchego, dlaczego okazuje się suche, twarde lub bez smaku i jak tego uniknąć, przeczytaj artykuł o kruchym i delikatnym cieście kruchym .
skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g