Szybka łatwa rolka

Chcesz smacznego? Upiecz słodką ucztę na herbatę! Szybka, łatwa bułka pomoże, jeśli nagle przyjaciele lub krewni muszą przyjść. I nawet wtedy, gdy chcesz po prostu zadowolić rodzinę czymś pysznym. Gotowanie bułki jest proste, a wszystko, czego potrzebujesz, to obecność prostych produktów i miksera do ubijania białek. Wszystko może działać jako nadzienie-mleko skondensowane, dżem, dżem i krem.
ReginaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 12 % 7 g
węglowodany 72 % 41 g
269 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Oddziel białka od żółtek. Wymieszaj żółtka z białym cukrem.

2. Ubij białka do stabilnych szczytów.

3. Do pierwszej masy (z żółtkami) Wprowadzamy jedną trzecią ubitych białek, delikatnie mieszamy.

4. Przesiej mąkę, ponownie delikatnie wymieszaj.

5. Teraz wprowadzamy pozostałe białka, mieszamy delikatnymi ruchami szpatułką.

6. Przykryj średniej wielkości blachę do pieczenia (około 35 na 35 cm) pergaminem, rozłóż ciasto i równomiernie rozprowadź.

7.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 minut.

8. Gotowy biszkopt (koniecznie gorący) kładziemy na stole, usuwamy papier, smarujemy skondensowanym mlekiem (dżemem lub dżemem), zwijamy w rolkę.

gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy