Szybka łatwa rolka
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Oddziel białka od żółtek. Wymieszaj żółtka z białym cukrem.
2. Ubij białka do stabilnych szczytów.
3. Do pierwszej masy (z żółtkami) Wprowadzamy jedną trzecią ubitych białek, delikatnie mieszamy.
4. Przesiej mąkę, ponownie delikatnie wymieszaj.
5. Teraz wprowadzamy pozostałe białka, mieszamy delikatnymi ruchami szpatułką.
6. Przykryj średniej wielkości blachę do pieczenia (około 35 na 35 cm) pergaminem, rozłóż ciasto i równomiernie rozprowadź.
7.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 minut.
8. Gotowy biszkopt (koniecznie gorący) kładziemy na stole, usuwamy papier, smarujemy skondensowanym mlekiem (dżemem lub dżemem), zwijamy w rolkę.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g