szproty z ryb rzecznych
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczyść rybę, Usuń głowy i płetwy.
Krok 2:
Wlej trochę oleju do formy piekarnika.
Krok 3:
Ułóż rybę równą warstwą.
Krok 4:
Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Krok 5:
Sól i dopraw rybę do smaku.
Krok 6:
Ułóż cebulę na rybie w równej warstwie. Przykryj rybę olejem do cebuli.
Krok 7:
Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 8:
Cebulę posyp równomiernie keczupem.
Krok 9:
Ułóż marchewki równą warstwą na cebuli. Dodaj oleje. Umieść formę w piekarniku na 4 godziny. Jeśli ryba jest duża, to przez 5 godzin. Górna warstwa stanie się ciemnobrązowa, należy ją usunąć zgodnie z gotowością ryby.
Krok 10:
Schłodź szproty i poczęstuj się.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Bersh - 83 kcal/100g
- Płoć - 88 kcal/100g
- Ruff - 88 kcal/100g
- Gustera - 97 kcal/100g
- Lin - 40 kcal / 100g
- Kleń - 127 kcal/100g
- Jaz - 81 kcal/100g
- Boleń - 98 kcal/100g
- Czechoń - 88 kcal/100g
- Czerwonopłetwy - 100 kcal/100g
- Golec - 135 kcal/100g