skład / składniki
metoda gotowania
1. Sortujemy truskawki, kroimy na pół lub (jeśli jagody są duże) na kilka cząstek.
2. Rozpuść masło w kuchence mikrofalowej.
3. Dodaj cukier granulowany, cukier waniliowy i sól do masła, wymieszaj.
4. W tym samym pojemniku rozbijamy jajka pojedynczo, za każdym razem ubijając wszystko razem.
5. Wlać mleko, lekko ingerować w przyszłe ciasto.
6. Przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wlej Części do pozostałych składników, nie zapominając o mieszaniu.
7. Ciasto układamy w silikonowych foremkach, wypełniając je w dwóch trzecich.
8. Rozłóż kawałki truskawek, wciskając je głęboko w ciasto.
9. Wkładamy foremki do nagrzanego piekarnika i pieczemy babeczki przez pół godziny w temperaturze 180 stopni.
słodkiej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g