zupa grochowa z gulaszem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Spłucz groszek i moczyć w wodzie przez 6-8 godzin.
Krok 3:
Warzywa obrać i pokroić.
Krok 4:
Ugniataj gulasz widelcem
Krok 5:
Wlej trochę oleju roślinnego do grubościennej, żeliwnej patelni. i rzuć kurkumę, więc ujawni swój zapach.
Krok 6:
Następnie wysyłamy tam pokrojone warzywa i lekko smażymy.
Krok 7:
Na koniec dodaj gulasz i podgrzej.
Krok 8:
Włóż groszek do ceramicznego żeliwa.
Krok 9:
Dodaj warzywa z gulaszem. Sól, pieprz. Mieszać.
Krok 10:
Dodaj gorącą wodę.
Krok 11:
Wkładamy garnek do piekarnika i gotujemy zupę. Groszek gotować przez bardzo długi czas. Gotowałem przez 2 godziny i ochłodziłem piekarnik przez około godzinę.
Krok 12:
Zupa okazała się niesamowicie pyszna, cierpliwość została nagrodzona.
Krok 13:
W każdej porcji pokruszyć liście pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g
- Groszek żółty - 303 kcal/100g