zupa grochowa z gulaszem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki
Krok 2:

Spłucz groszek i moczyć w wodzie przez 6-8 godzin.
Krok 3:

Warzywa obrać i pokroić.
Krok 4:

Ugniataj gulasz widelcem
Krok 5:

Wlej trochę oleju roślinnego do grubościennej, żeliwnej patelni. i rzuć kurkumę, więc ujawni swój zapach.
Krok 6:

Następnie wysyłamy tam pokrojone warzywa i lekko smażymy.
Krok 7:

Na koniec dodaj gulasz i podgrzej.
Krok 8:

Włóż groszek do ceramicznego żeliwa.
Krok 9:

Dodaj warzywa z gulaszem. Sól, pieprz. Mieszać.
Krok 10:

Dodaj gorącą wodę.
Krok 11:

Wkładamy garnek do piekarnika i gotujemy zupę. Groszek gotować przez bardzo długi czas. Gotowałem przez 2 godziny i ochłodziłem piekarnik przez około godzinę.
Krok 12:

Zupa okazała się niesamowicie pyszna, cierpliwość została nagrodzona.
Krok 13:

W każdej porcji pokruszyć liście pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g
- Groszek żółty - 303 kcal/100g

