skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować warstwę czekolady, włóż masło do małej chochli, podpal i rozpuść.
Krok 2:
Dodaj do niego połamaną czekoladę i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Rozpuszczoną czekoladę należy całkowicie wymieszać z masłem. Schłodzić masę czekoladową.
Krok 3:
Następnie w osobnej misce połącz jajka z cukrem i trochę je ubij.
Krok 4:
Dodaj mąkę z sodą. Wymieszaj masę.
Krok 5:
Następnie dodaj masę czekoladową. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Naczynie do pieczenia (22 cm) wyłożyć papierem do gotowania. Włóż ciasto czekoladowe do formy. Powinien być wystarczająco gruby.
Krok 7:
Warstwę twarogu można przygotować w tej samej misce, w której mieszano masę czekoladową (jest to wygodne, aby nie rozmazać nadmiaru naczyń). Połącz jajka z twarogiem, cukrem, skrobią i wanilią. Dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Rozłóż gotową masę twarogową na wierzchu warstwy czekolady.
Krok 9:
Rozłóż jagody wiśni na całej powierzchni i utop je trochę w cieście. Wiśnie mogą być używane mrożone. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na 45 minut.
Krok 10:
Gotowe brownie powinno być trochę z wilgotnym czekoladowym środkiem. A po wyjęciu z piekarnika warstwa twarogu będzie wydawać się płynna. Dlatego pozostaw brownie w formie, aż całkowicie ostygnie. Gdy główne ciepło wyjdzie, możesz umieścić je w lodówce.
Krok 11:
W razie potrzeby proporcje warstwy twarogu można zmniejszyć. Wtedy będzie bardziej czekoladowy. Ale to już według własnego gustu!
Krok 12:
Miłej herbaty!
użyj gorzkiej czekolady, aby zrobić warstwę czekolady. Ma bogatszy smak czekolady.
możesz zrobić brownie w formie ciast, ale w tej formie będą cieńsze. Aby to zrobić, musisz wziąć bardziej przestronną blachę do pieczenia i rozłożyć warstwy cienko jedna na drugiej.
a dla miłośników czekolady mogę zasugerować polewanie wierzchu brownie polewą czekoladową. W tej wersji będzie również bardzo smaczny.
jasne, to wcale nie jest deser dietetyczny, ale czasami możesz się rozpieszczać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal / 100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia w puszkach - 61 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g