jajecznica w papryce

bardzo piękne, smaczne, niezwykłe, interesujące. Jajecznica w papryce to gwarancja pysznego, prostego, satysfakcjonującego i ciekawego śniadania i nie tylko. Dlaczego nie ugotować tego dania na lunch. Składniki są bardzo wymienne zgodnie z Twoim gustem, pragnieniem i możliwościami.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 12 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 8 % 2 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec jajecznicę w papryce? Na początku gotowania przygotujemy składniki. Lepiej jest wziąć większą paprykę, więc zmieści się więcej, a najlepiej w różnych kolorach, wygląda pięknie w gotowym naczyniu. Pokrój paprykę na pół i usuń rdzeń. bez łamania ścian pieprzu

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokroimy beli na małe kostki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pierś z kurczaka

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pomidor

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Grzyby na małe kawałki

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj ser na tarce

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zielenie pokroimy na mniejsze

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jajka można w razie potrzeby ubić, dodając przyprawy do smaku. Dla miłośników Glazuny nie trzeba powalać. Mam 4 jajka wymieszane, a 4 (po dwa w każdej połówce pieprzu) dodane w postaci glazury.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W papryce kładziemy warstwę sera na dnie

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ułóż paprykę na serze według własnych upodobań. Możesz dodawać składniki, jak chcesz. Jajka układać w ilości 2 jajek w jednej" łódce " pieprzu

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przygotowaną paprykę wkładamy do piekarnika na 15 minut w temperaturze 180 stopni, jeśli chcesz uzyskać glazurę. Lub przez pół godziny, jeśli nie lubisz płynnej jajecznicy. Czas i temperatura są podane w przybliżeniu, skup się na swojej technice.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po określonym czasie danie będzie gotowe.

jajecznica w papryce to danie pełna Fantazja każdego. Wiele osób ma coś w lodówce. na przykład resztki sera, kiełbasy lub kilka zwiniętych pomidorów lub gałązek zieleni. Oczywiście nie należy ściśle przestrzegać przepisu, wszystkie składniki są wymienne. Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią glazunya i tych, którzy lubią twarde smażone jajko. Polecam, aby pierwsze jajka gotować w piekarniku przez około dwadzieścia minut, a jajko było twarde przez około pół godziny lub trzydzieści pięć minut. Zwrócę uwagę na przepis, że papryka, w której piecze się jajecznicę, nie ma czasu na pieczenie, więc pozostaje twarda. Ale to dla amatora. Używam "łodzi" z pieprzu do pojemności i urody. Papryka praktycznie pozostaje surowa. Podawanie tej papryki do stołu jest bardzo atrakcyjne, więc jeśli Twoje dziecko nie je zbyt dobrze rano, piękny widok jedzenia jest w stanie pobudzić jego apetyt. Aby danie było jak najbardziej przydatne, radzę wcześniej ugotować trochę mięsa zamiast kiełbasek według własnych upodobań i dodać je. I jeszcze jedna wskazówka. Tę samą jajecznicę można ugotować w pomidorze pokrojonym na pół. Ale danie będzie bardziej wodniste.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g

Podobne przepisy