skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec jajecznicę w papryce? Na początku gotowania przygotujemy składniki. Lepiej jest wziąć większą paprykę, więc zmieści się więcej, a najlepiej w różnych kolorach, wygląda pięknie w gotowym naczyniu. Pokrój paprykę na pół i usuń rdzeń. bez łamania ścian pieprzu
Krok 2:
Pokroimy beli na małe kostki
Krok 3:
Pierś z kurczaka
Krok 4:
Pomidor
Krok 5:
Grzyby na małe kawałki
Krok 6:
Zetrzyj ser na tarce
Krok 7:
Zielenie pokroimy na mniejsze
Krok 8:
Jajka można w razie potrzeby ubić, dodając przyprawy do smaku. Dla miłośników Glazuny nie trzeba powalać. Mam 4 jajka wymieszane, a 4 (po dwa w każdej połówce pieprzu) dodane w postaci glazury.
Krok 9:
W papryce kładziemy warstwę sera na dnie
Krok 10:
Ułóż paprykę na serze według własnych upodobań. Możesz dodawać składniki, jak chcesz. Jajka układać w ilości 2 jajek w jednej" łódce " pieprzu
Krok 11:
Przygotowaną paprykę wkładamy do piekarnika na 15 minut w temperaturze 180 stopni, jeśli chcesz uzyskać glazurę. Lub przez pół godziny, jeśli nie lubisz płynnej jajecznicy. Czas i temperatura są podane w przybliżeniu, skup się na swojej technice.
Krok 12:
Po określonym czasie danie będzie gotowe.
jajecznica w papryce to danie pełna Fantazja każdego. Wiele osób ma coś w lodówce. na przykład resztki sera, kiełbasy lub kilka zwiniętych pomidorów lub gałązek zieleni. Oczywiście nie należy ściśle przestrzegać przepisu, wszystkie składniki są wymienne. Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią glazunya i tych, którzy lubią twarde smażone jajko. Polecam, aby pierwsze jajka gotować w piekarniku przez około dwadzieścia minut, a jajko było twarde przez około pół godziny lub trzydzieści pięć minut. Zwrócę uwagę na przepis, że papryka, w której piecze się jajecznicę, nie ma czasu na pieczenie, więc pozostaje twarda. Ale to dla amatora. Używam "łodzi" z pieprzu do pojemności i urody. Papryka praktycznie pozostaje surowa. Podawanie tej papryki do stołu jest bardzo atrakcyjne, więc jeśli Twoje dziecko nie je zbyt dobrze rano, piękny widok jedzenia jest w stanie pobudzić jego apetyt. Aby danie było jak najbardziej przydatne, radzę wcześniej ugotować trochę mięsa zamiast kiełbasek według własnych upodobań i dodać je. I jeszcze jedna wskazówka. Tę samą jajecznicę można ugotować w pomidorze pokrojonym na pół. Ale danie będzie bardziej wodniste.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g