Kurczak z ziemniakami w rękawie
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj kurczaka, osusz ręcznikiem papierowym, posyp przyprawami i solą, wetrzyj je w mięso.
2. Dodaj połowę majonezu i keczupu, posmaruj mięso ze wszystkich stron. Usuwamy kurczaka na pół godziny w zimne miejsce.
3. Myjemy i obieramy ziemniaki i marchewki. Grubo kroimy ziemniaki, marchewki w plasterki.
4. Obierz cebulę i pokrój ćwiartki w pierścienie.
5. Wszystkie warzywa wkładamy do jednego pojemnika, posypujemy przyprawami i solą, dodajemy pozostały majonez i keczup, mieszamy.
6. Włóż ziemniaki do rękawa, połóż kawałki kurczaka na wierzchu, zawiąż rękaw.
7. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g