skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty dla naszych palców z dżemem
Krok 2:
Ciepły(koniecznie ciepły!) mleko mieszamy z cukrem i drożdżami i odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 3:
Wymieszaj masło z mąką i proszkiem do pieczenia, zmiel wszystko na okruchy. zwiń kulkę i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, a następnie do lodówki na 40 minut.
Krok 4:
Krok 5:
Krok 6:
Krok 7:
Rozwałkuj warstwę o grubości kilku milimetrów.
Krok 8:
Pokrój w trójkąty i posmaruj dżemem.
Krok 9:
Krok 10:
Zaparzamy rurkę do góry.
Krok 11:
Krok 12:
Nasze palce przed pieczeniem.
Krok 13:
najpierw musimy zagnieść ciasto. Aby to zrobić, weź ciepłe mleko (nie powinno być gorące, nie zimne, a mianowicie ciepłe) i rozcieńcz w nim cukier i drożdże. Odstawimy trochę w ciepłe miejsce, aż pojawi się" futro " (zwykle 5-10 minut).
w tym czasie weź margarynę i zmiel ją mąką na okruchy. Dodajemy tutaj proszek do pieczenia, a także nasze stojące mleko z drożdżami.
teraz zagniataj ciasto. Powinien być miękki, tłusty i elastyczny.
uformuj ciasto w kulkę i pozostaw w cieple na 15 minut. Następnie włóż ciasto do lodówki na 2/3 godziny.
czekali, aż ciasto "pasuje", poćwiczyli swoje sprawy. A teraz wyjmujemy nasze ciasto i dzielimy je na kilka części.
dobrze toczymy, aby grubość nie była większa niż 5-6 mm.
Wytnij Trójkąty z rozwałkowanego ciasta, małe, około 5-6 cm u podstawy i 10 cm długości. Umieść trochę dżemu u podstawy trójkąta i złóż rurkę w kierunku wierzchołka trójkąta. Po prostu nie przesadzaj z dżemem, może się spalić.
kładziemy palce na blasze do pieczenia, wkładamy do nagrzanego piekarnika. Ustaw temperaturę na 200 stopni Celsjusza i pozostaw na 15-20 minut.
gotowe palce z dżemem można posypać cukrem lub cukrem pudrem.
smacznego dla wszystkich!)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże drożdże - 109 kcal/100g