kiełbaski z serem w cieście francuskim

zwykłe kiełbaski w cieście można urozmaicić, dodając ser. Ulubione wypieki wielu dzieci. Moje dziecko nie jest wyjątkiem. Okresowo rozpieszczam go takimi wypiekami własnego przygotowania. Tym razem postanowiłem nieco urozmaicić zwykłe danie, dodając ser.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 11 g
tłuszcze 49 % 26 g
węglowodany 30 % 16 g
343 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój kiełbaski wzdłuż na dwie części.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ser w cienkie, wąskie paski o długości równej kiełbasom.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż plastry sera między dwiema połówkami kiełbasek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozmrozić ciasto francuskie i rozwałkować. Pokrój ciasto na paski o grubości 5-7 cm.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Owinąć kiełbaski zachodzącymi na siebie paskami ciasta, aby krawędzie ciasta były dobrze przykryte następną warstwą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż kiełbaski na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Posmaruj kiełbaski żółtkiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy