skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc przygotujmy produkty.Rozpuść masło.
Krok 2:
Wymieszaj kakao i cukier.
Krok 3:
Dodaj jajka, wymieszaj. Dodaj olej, kefir.
Krok 4:
Wymieszaj sodę z octem, dobrze wymieszaj. I natychmiast dodaj do ciasta. Dodaj mąkę. Zagnieść ciasto. Jeśli ciasto jest płynne, dodaj 3 łyżki mąki. Ciasto powinno być jak na naleśniku lub jako gęsta śmietana. Przygotuj formularz. Przykryj papierem. Miałam 24cm.
Krok 5:
Zgodnie z przepisem rozprowadzamy 10 łyżek stołowych do formy i pieczemy w 180gr 30min. możesz podzielić ciasto na 4 części i upiec 4 ciasta.
Krok 6:
Wyjmujemy gotowe ciasto i wkładamy do ostygnięcia. To samo z innym testem.
Krok 7:
Mam 4 ciasta. Jeden można zostawić do posypania ciasta. Ale zostawiłem je i spiekałem kolejne pół porcji ciasta.
Krok 8:
Robienie kremu. Ubij masło w temperaturze pokojowej, aż będzie białe. To około 5 minut. Następnie dodaj mleko skondensowane w 3 etapach.
Krok 9:
Ciasta namoczymy w syropie. Wymieszaj syrop, miałem czekoladę z wodą. Możesz dodać trochę koniaku lub likieru. I posmaruj krem. Krem można podzielić na równe części. Wtedy nasze warstwy będą równe.
Krok 10:
Posmaruj całe ciasto kremem.
Krok 11:
Góra i boki też.
Krok 12:
Posiekaj ciasto na okruchy.
Krok 13:
I posyp całe ciasto. Zawsze wkładamy go do lodówki na noc. Miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g