Wiedeńskie bułeczki rodzynkowe

lekkie, prawie nieważkie bułeczki znikają ze stołu. Kiedy odwiedzam pobliski sklep z chlebem, często kupuję również Wiedeńskie bułeczki z chlebem. Bardzo lubię ten przysmak. Nie tak dawno temu nauczyłem się gotować to jedzenie na własną rękę. Okazuje się, że są jeszcze smaczniejsze niż te, które wcześniej kupiłem w sklepie. Jeśli chcesz również nauczyć się gotować najsmaczniejsze i najmniejsze Wiedeńskie bułeczki, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 25 % 13 g
węglowodany 64 % 34 g
274 kcal
IG: 6 / 26 / 68

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

na początek zagniatamy ciasto. Aby to zrobić, wymieszaj przesianą mąkę, mleko i drożdże i pozostaw na 4 godziny w ciepłym miejscu. Po tym czasie przygotowujemy ciasto.

aby to zrobić, ubij jajka z cukrem, sodą, wanilią i cukrem. Następnie dodaj ciasto, olej do tej masy i dobrze wymieszaj. Dodaj umyte i suszone rodzynki. Zagnieść ciasto. Następnie dzielimy go na równe części. Rozwałkuj każdy kawałek w średniej wielkości kiełbasę, a następnie zwiń go w precel. Teraz kładziemy wszystkie nasze precle na natłuszczonej blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut, po posypaniu cukrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy