skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze produkty
Krok 2:
Jak zrobić lasagne z mięsem mielonym i grzybami i serem? Na patelni usmażyć cebulę z czosnkiem na oleju roślinnym,
Krok 3:
Koncentrat pomidorowy, sól, cukier i świeże pomidory.
Krok 4:
Dodaj mięso mielone. Po chwili-pieczarki
Krok 5:
Do sosu usmażyć mąkę na maśle, wlać mleko.Ciągle mieszaj, a następnie dodaj parmezan.
Krok 6:
Posmaruj formę sosem. Połóż liść lasagne, a następnie mielone mięso.
Krok 7:
Następnie sos.Zmieniaj warstwy kilka razy.
Krok 8:
Piec 40 min.
ogólnie Robienie lasagne nie jest tak skomplikowane, jak mogłoby się wydawać. Weź dużą patelnię. Na oleju podsmaż cebulę, drobno posiekaną i czosnek. Tutaj dodajemy mięso mielone. Jak dla mnie to wolę wieprzowinę i wołowinę. Gdy zacznie się kruszyć, dodaj pieczarki wstępnie pokrojone w kliny,koncentrat pomidorowy, sól, cukier i świeże pomidory. Musisz usunąć z nich skórę i drobno posiekać. Gdy jedna trzecia płynu się zagotuje, zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
czas zrobić sos. Usmaż mąkę na maśle, a następnie wlej mleko. Ciągle mieszaj, w przeciwnym razie pojawią się grudki. Gotuj na małym ogniu przez około dziesięć minut i dopiero wtedy dodaj parmezan.
ciasto można kupić gotowe, ale robię to sama. posyp mąkę szkiełkiem. Wbij jajka na środek, sól i wlej trochę wody. Pięćdziesiąt gramów. Zagnieść ciasto. Rozwałkuj do grubości 2 milimetrów i zrób cztery kawałki.
posmaruj formę sosem i dopiero wtedy włóż ciasto. Potem przychodzi nadzienie i sos. Więc naprzemiennie kilka razy. Przykryj nasze danie ciastem i posyp serem. Aby przygotować lasagne, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni powinno być czterdzieści minut.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal / 100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g