skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić sos ziemniaczany z ignamami, najpierw obierz i umyj wymaganą ilość ziemniaków.
Krok 2:
Następnie w przestronnym rondlu pokrój ziemniaki na duże kawałki. Napełnij wodą do poziomu ziemniaków. Podpal i zagotuj.
Krok 3:
Osobno pokrój wieprzowinę na małe kawałki i smaż na dużym ogniu, dodając niewielką ilość oleju roślinnego.
Krok 4:
Obierz i posiekaj cebulę. Dodaj cebulę do mięsa i smaż wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 5:
W tym czasie obierz, umyj i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 6:
Dodaj startą marchewkę do mięsa. Wymieszaj wszystko i smaż wszystko razem przez 5-7 minut.
Krok 7:
Następnie włóż mięso z warzywami do garnka na ziemniaki. Do smaku dodaj trochę soli i przyprawy.Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Dodaj trochę więcej wody, aby masa nie była gęsta ani płynna, coś pomiędzy zupą a gulaszem. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut, aby mięso dobrze się dusiło. Ułóż gotowe danie w porcjowanych talerzach i podawaj. Podczas serwowania możesz trochę posypać ziołami. Smacznego!
Wiele osób doceni takie danie. Gospodynie domowe za prostotę i wszechstronność, a zjadacze za smak i wartość odżywczą. Ale nawet takie uniwersalne danie można urozmaicić dodatkiem różnych składników i jednocześnie uzyskać nowe smaki. Oznacza to, że nigdy nie może się nudzić.
podczas duszenia do naczynia można dodać dodatkowe warzywa, takie jak pomidory, cukinia, papryka. Dodatek grzybów leśnych doda również dodatkowego smaku.
oczywiście najlepiej gotować w kotle lub żeliwie, ale w domu można sobie poradzić z przestronnym garnkiem. Najlepiej z grubym dnem lub nieprzywierającym. Mięso po prostu usmażyć osobno na patelni. To mięso smażone na złoty kolor nadaje gotowemu daniu tak wyjątkowy smak i aromat.
Gotuj z przyjemnością, Zaskocz swoją rodzinę i przyjaciół, a oni ci za to podziękują!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g