kruche ciasteczka cynamonowe

Miękkie domowe ciasteczka, takie jak ukochana babcia! Świetny przepis na przygotowanie idealnego ciasta ze śmietaną i masłem na deser na herbatę, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 23 % 16 g
węglowodany 67 % 47 g
356 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec kruche ciasteczka cynamonowe. Aby przygotować pyszne i miękkie kruche ciasteczka, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przesiej trzysta pięćdziesiąt gramów mąki do obszernej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej ćwierć łyżeczki soli do miski z mąką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej pół łyżeczki cukru waniliowego i pół łyżeczki sody do miski z mąką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia i pół łyżeczki cynamonu do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej osiemdziesiąt gramów cukru do miski i wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż sto gramów zmiękczonego masła do miski, którą ugniatamy widelcem, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki do miękiszu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozbij jedno jajko kurze do wspólnej miski, a następnie rozłóż sto gramów kwaśnej śmietany i zagniataj ciasto.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż ciasto z miski na stole, a następnie dobrze ugniataj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zbieramy ciasto w jednorodną bryłę, którą następnie wkładamy do celofanowej torby i wkładamy do lodówki na godzinę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż ciasto na posypanym mąką stole i ugniataj do ciasta.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp tortillę odrobiną mąki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozwałkuj ciasto na cieńsze o grubości pół centymetra.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wytnij półfabrykaty na ciasteczka w odpowiednim kształcie., który wcześniej przykryliśmy papierem do pieczenia.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż pokrojone półfabrykaty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni, aby upiec ciasteczka.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Po piętnastu do dwudziestu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

kruche ciasto cynamonowe jak babcia! Cóż, bardzo prosty przepis na słodkie wypieki na herbatę na deser! Stanie się rodzinną ucztą-kruche kruche ciasteczka na delikatnej śmietanie i maśle! Zawsze będzie go mało, ponieważ zostanie natychmiast zjedzony. To proste domowe kruche ciasto na kwaśnej śmietanie i maśle, pieczone w piekarniku, jest tak samo smaczne jak ukochana babcia! Ten przepis na ciasteczka na herbatę jest znany kilku gospodyniom domowym, więc radzę zapisać go w książce kucharskiej i przygotować w najbliższej przyszłości. To jest pyszne! Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy