babeczka owocowa
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok pierwszy-wszystkie masło i cukier przydzielone do przepisu miesza się w odpowiednim pojemniku, aż ta wysokokaloryczna mieszanka nabierze wyraźnego kremowego odcienia. Średnio powinno to zająć kilka minut.
jajka są następne w mieszance. Dodaj je pojedynczo lub wszystko naraz-decyduje kucharz. Konieczne jest ubijanie, aż zgęstnieje. Następnie odmierz połowę istniejącej mąki do pojemnika z mieszanką i ubij z zemstą. W trakcie tego procesu dodajemy drugą połowę mąki i wybrane przyprawy, ostatecznie zamieniając mieszaninę w ciasto. Ostatnim składnikiem są suszone owoce.
włóż je do osobnej miski i wyrzuć ciasto na wierzch. Sumiennie rozprowadzamy suszone owoce na cieście.
owoce naszej pracy wkładamy do wcześniej wyłożonej Formy do pieczenia. Wyrównaj powierzchnię ciasta, a pośrodku wyciśnij dołek. Wkładamy przedmiot do piekarnika i gotujemy w temperaturze 160 stopni. Będziemy musieli poczekać wystarczająco długo, od godziny do półtorej, a potem około. Aby mieć pewność, że babeczka jest całkowicie upieczona, sprawdź jej wnętrze czymś wystarczająco cienkim i ostrym, aby nie pozostawić brzydkich śladów.
babeczka owocowa jest gotowa. Możesz go zjeść natychmiast, gdy ostygnie, lub zostawić na odpowiedni moment, jeśli jest wystarczająca siła woli.
jajka są następne w mieszance. Dodaj je pojedynczo lub wszystko naraz-decyduje kucharz. Konieczne jest ubijanie, aż zgęstnieje. Następnie odmierz połowę istniejącej mąki do pojemnika z mieszanką i ubij z zemstą. W trakcie tego procesu dodajemy drugą połowę mąki i wybrane przyprawy, ostatecznie zamieniając mieszaninę w ciasto. Ostatnim składnikiem są suszone owoce.
włóż je do osobnej miski i wyrzuć ciasto na wierzch. Sumiennie rozprowadzamy suszone owoce na cieście.
owoce naszej pracy wkładamy do wcześniej wyłożonej Formy do pieczenia. Wyrównaj powierzchnię ciasta, a pośrodku wyciśnij dołek. Wkładamy przedmiot do piekarnika i gotujemy w temperaturze 160 stopni. Będziemy musieli poczekać wystarczająco długo, od godziny do półtorej, a potem około. Aby mieć pewność, że babeczka jest całkowicie upieczona, sprawdź jej wnętrze czymś wystarczająco cienkim i ostrym, aby nie pozostawić brzydkich śladów.
babeczka owocowa jest gotowa. Możesz go zjeść natychmiast, gdy ostygnie, lub zostawić na odpowiedni moment, jeśli jest wystarczająca siła woli.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka suszonych owoców - 250 kcal/100g