kosze serowe do sałatek

w koszu z serem każda sałatka jest ładniejsza i smaczniejsza! Sprawdzone! Gotuj! Osobiste wrażenia z sałatek w koszach z serem mam tylko z ohami i ahami. Lubię kosze z serem, co jeszcze mogę powiedzieć, więc radzę wszystkim gotować i jeść.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 24 g
tłuszcze 56 % 30 g
węglowodany 0 % 0 g
366 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zetrzyj ser. Bardziej, jak myślałem z doświadczenia, odpowiednie są naprawdę twarde sery, takie jak parmezan lub mieszanka twardych i półstałych. Ponadto-jeśli w serze jest wiele różnych substytutów, proszków i niezrozumiałego tłuszczu, rozpada się na owsiankę i nie smaży się tak, jak powinien. Dlatego jeśli kosz nie działa, chodzi o ser.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połóż pergamin (pokryty silikonem lub matą silikonową) na blasze do pieczenia, a na nim ser. Wykonaj kontur okrągły, owalny, kwadratowy, wpływa na kształt przyszłego kosza. Możesz coś fantazyjnego. I wstaw do piekarnika na 10 minut (najlepiej tryb grillowania). możesz to zrobić na patelni, która się nie klei.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj odwrócone naczynie (miska, szklanka...)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyjmij gotową tortillę z miękkiego sera z blachy do pieczenia i połóż na misce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Naciśnij rękami i ostudź. Jeśli ser jest cienki i może pęknąć - przykryj mokrą szmatką i delikatnie uformuj. Pozostaw do zamrożenia serwetką, a następnie usuń wszystko.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść kosz na talerzu do serwowania.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napełnij ulubioną sałatką - od Cezara po Oliviera.

<p>miłego!</p>

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g

Podobne przepisy