skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zetrzyj ser. Bardziej, jak myślałem z doświadczenia, odpowiednie są naprawdę twarde sery, takie jak parmezan lub mieszanka twardych i półstałych. Ponadto-jeśli w serze jest wiele różnych substytutów, proszków i niezrozumiałego tłuszczu, rozpada się na owsiankę i nie smaży się tak, jak powinien. Dlatego jeśli kosz nie działa, chodzi o ser.
Krok 2:
Połóż pergamin (pokryty silikonem lub matą silikonową) na blasze do pieczenia, a na nim ser. Wykonaj kontur okrągły, owalny, kwadratowy, wpływa na kształt przyszłego kosza. Możesz coś fantazyjnego. I wstaw do piekarnika na 10 minut (najlepiej tryb grillowania). możesz to zrobić na patelni, która się nie klei.
Krok 3:
Przygotuj odwrócone naczynie (miska, szklanka...)
Krok 4:
Wyjmij gotową tortillę z miękkiego sera z blachy do pieczenia i połóż na misce.
Krok 5:
Naciśnij rękami i ostudź. Jeśli ser jest cienki i może pęknąć - przykryj mokrą szmatką i delikatnie uformuj. Pozostaw do zamrożenia serwetką, a następnie usuń wszystko.
Krok 6:
Umieść kosz na talerzu do serwowania.
Krok 7:
Napełnij ulubioną sałatką - od Cezara po Oliviera.
<p>miłego!</p>
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g