skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To wszystko, czego potrzebujemy do gotowania.
Krok 2:
Wymieszaj szklankę domowego niesolonego pomidora z cukrem, aż się rozpuści.Możesz wziąć zakupiony sok pomidorowy i koncentrat pomidorowy rozcieńczony w wodzie. Dodaj szczyptę soli, 50 g rafinowanego oleju, sody (nie gasić). Po trochu przesiać mąkę, zagnieść ciasto.
Krok 3:
Odkurzając stół mąką, zmiksuj ciasto, aż przestanie przyklejać się do rąk.
Krok 4:
Po nasmarowaniu rąk masłem uformuj kulki ciasta, połóż na pergaminie. Dla większej użyteczności posypałem je sezamem i siemieniem lnianym, ale jest to opcjonalne))). Ciasteczka nie są zbyt słodkie, więc możesz posypać cukrem trzcinowym, ale zawartość kalorii odpowiednio wzrośnie. Piec o temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut (skup się na piekarniku, możesz sprawdzić wykałaczką).
Krok 5:
Dostajemy takie pachnące pomarańczowe & quot; słoneczka & quot;. Pięć sztuk można zjeść na raz bez szkody dla figury. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g