Sałatka z pieczonej papryki

soczysty, ze zdrowych i niedrogich produktów, łatwy i prosty! Sałatka z pieczoną papryką sprawdzi się jako przystawka na każdym stole, w tym na najbardziej świątecznym. Urozmaica twoje menu, a przygotowanie jest tak proste, że będziesz zaskoczony! Możesz dodać do niego inne składniki, zmieniając w ten sposób smak sałatki.
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 58 % 7 g
67 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z pieczonej papryki? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania oryginalnej świątecznej przekąski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować danie, weź blachę do pieczenia i przykryj ją folią, a następnie połóż na niej kilogram dwustu gramów wcześniej dobrze umytej papryki i umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni i piecz paprykę przez około 15 minut, a następnie odwróć ją i pozostaw w wyłączonym piekarniku na kolejne 5 minut. Skoncentruj się na piekarniku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby przygotować sos do sosu, weź małą miskę i wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego, a następnie wlej do niej jedną łyżeczkę soli, jedną łyżeczkę cukru, pół łyżeczki mieszanki mielonej papryki i dodaj jedną łyżeczkę chmielu-suneli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jedną łyżkę soku z cytryny do wspólnej miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż jedną główkę czosnku przepuszczoną przez prasę do wspólnej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i odłóż na bok.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po upływie czasu wyjmij blachę do pieczenia z pieczoną papryką z piekarnika, a następnie przenieś paprykę do odpowiedniego naczynia, a następnie przykryj paprykę folią i pozwól jej ostygnąć przez chwilę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na przemian wycinaj nożem każdą ze schłodzonych papryk i wlej sok do miski z sosem czosnkowym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na przemian obierz każdą paprykę, a następnie usuń szypułki i obierz paprykę z nasion.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój każdą paprykę na wstążki o szerokości jednego centymetra i włóż do głębokiej miski.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej ugotowany sos czosnkowy do miski z papryką pokrojoną w wstążki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż drobno posiekaną kolendrę, koperek i natkę pietruszki do wspólnej miski według własnych upodobań.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a następnie wstaw do lodówki na dwie godziny.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ugotowane danie z przekąskami z pieczonej w piekarniku papryki z dressingiem czosnkowym i ziołami rozłożyć na porcjowanych talerzach i podawać.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na przepis na dość prostą i szybką przystawkę z pieczonej w piekarniku papryki z aromatycznym dressingiem czosnkowym i ziołami! Aby wzmocnić odporność, konieczne jest włączenie do diety różnych warzyw, aby nasycić organizm cennymi witaminami. Nieporównywalnie smaczną i łatwą do przygotowania oryginalną przekąskę można bezpiecznie podawać na stole z dowolnymi dodatkami. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy