skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z pieczonej papryki? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania oryginalnej świątecznej przekąski.
Krok 2:
Aby przygotować danie, weź blachę do pieczenia i przykryj ją folią, a następnie połóż na niej kilogram dwustu gramów wcześniej dobrze umytej papryki i umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni i piecz paprykę przez około 15 minut, a następnie odwróć ją i pozostaw w wyłączonym piekarniku na kolejne 5 minut. Skoncentruj się na piekarniku.
Krok 3:
Aby przygotować sos do sosu, weź małą miskę i wlej do niej trzy łyżki oleju roślinnego, a następnie wlej do niej jedną łyżeczkę soli, jedną łyżeczkę cukru, pół łyżeczki mieszanki mielonej papryki i dodaj jedną łyżeczkę chmielu-suneli.
Krok 4:
Dodaj jedną łyżkę soku z cytryny do wspólnej miski.
Krok 5:
Włóż jedną główkę czosnku przepuszczoną przez prasę do wspólnej miski.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i odłóż na bok.
Krok 7:
Po upływie czasu wyjmij blachę do pieczenia z pieczoną papryką z piekarnika, a następnie przenieś paprykę do odpowiedniego naczynia, a następnie przykryj paprykę folią i pozwól jej ostygnąć przez chwilę.
Krok 8:
Na przemian wycinaj nożem każdą ze schłodzonych papryk i wlej sok do miski z sosem czosnkowym.
Krok 9:
Na przemian obierz każdą paprykę, a następnie usuń szypułki i obierz paprykę z nasion.
Krok 10:
Pokrój każdą paprykę na wstążki o szerokości jednego centymetra i włóż do głębokiej miski.
Krok 11:
Wlej ugotowany sos czosnkowy do miski z papryką pokrojoną w wstążki.
Krok 12:
Rozłóż drobno posiekaną kolendrę, koperek i natkę pietruszki do wspólnej miski według własnych upodobań.
Krok 13:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a następnie wstaw do lodówki na dwie godziny.
Krok 14:
Ugotowane danie z przekąskami z pieczonej w piekarniku papryki z dressingiem czosnkowym i ziołami rozłożyć na porcjowanych talerzach i podawać.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na przepis na dość prostą i szybką przystawkę z pieczonej w piekarniku papryki z aromatycznym dressingiem czosnkowym i ziołami! Aby wzmocnić odporność, konieczne jest włączenie do diety różnych warzyw, aby nasycić organizm cennymi witaminami. Nieporównywalnie smaczną i łatwą do przygotowania oryginalną przekąskę można bezpiecznie podawać na stole z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g