nadziewane udka z kurczaka bez kości
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Ostrożnie, nie uszkadzając, usuń skórę z nóg.
2. Oddziel filet od kości.
3. Zmiel filety i grzyby. Mieszać.
4. Dodaj ser, przyprawy, smażoną cebulę i marchewkę.
wymieszaj.
5. Wypełniamy udko, nadając mu kształt.
1 opcja: zawiń w folię i piecz w piekarniku przez 20 minut.
2 opcja: piec w piekarniku bez folii, aż będzie chrupiąca.
3 opcja: zwiń mąkę, jajko, a następnie bułkę tartą i usmaż na patelni.
gotową nogę kroimy na cienkie kawałki. Możesz ozdobić siatką majonezową i ziołami.
można podawać zarówno na zimno, jak i na gorąco.
2. Oddziel filet od kości.
3. Zmiel filety i grzyby. Mieszać.
4. Dodaj ser, przyprawy, smażoną cebulę i marchewkę.
wymieszaj.
5. Wypełniamy udko, nadając mu kształt.
1 opcja: zawiń w folię i piecz w piekarniku przez 20 minut.
2 opcja: piec w piekarniku bez folii, aż będzie chrupiąca.
3 opcja: zwiń mąkę, jajko, a następnie bułkę tartą i usmaż na patelni.
gotową nogę kroimy na cienkie kawałki. Możesz ozdobić siatką majonezową i ziołami.
można podawać zarówno na zimno, jak i na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g