skład / składniki
metoda gotowania
włącz piekarnik na 180-200 stopni Celsjusza.
jajko kurze włożyć do rondla i zalać wodą. Podpal i gotuj jajko przez 10 minut od momentu zagotowania wody do stanu "na twardo". Następnie ostudź jajko i obierz skorupkę. Nie potrzebujemy białka i drobno ugniatamy żółtko widelcem.
dobrze opłucz koperek pod zimną wodą i osusz, układając na ręczniku papierowym. Drobno posiekaj koperek, Dodaj do żółtka. Tam zetrzyj twardy ser na średniej tarce i wymieszaj. To będzie nadzienie dla zraz.
przyprawić mielonego indyka solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem.
umieść kawałki białego chleba lub bochenka w głębokim pojemniku i zalej ciepłą wodą na minutę. Następnie spuść wodę i lekko wyciśnij chleb, spuszczając nadmiar płynu.
włóż zmiękczony chleb do miski z mięsem mielonym i za pomocą blendera zanurzeniowego dokładnie wymieszaj mięso z bochenkiem. Dzięki blenderowi mięso mielone jest bardzo miękkie i delikatne. Z niego łatwo formuje się kotlety i zrazy.
następnie podziel mięso mielone na 6 równych części, zwiń ciasto z każdej części i spłaszcz je w naleśnik. Połóż nadzienie na środku tortilli mięsnej. A następnie dokręć brzegi ciasta mięsnego na środku i zawiń nadzienie w mielonego indyka.
wlej mąkę do dużego płaskiego talerza. Uformowane zrazy obtocz w mące ze wszystkich stron. Nadać im bardziej owalny kształt.
nasmaruj naczynie do pieczenia małym kawałkiem masła. I włóż uformowane i zwinięte w mące zrazy do naczynia do pieczenia.
włóż zrazy do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut. Następnie wyjmij formę z piekarnika i użyj drewnianej szpatułki, aby obrócić zrazy na drugą stronę. Ponownie włóż zrazy piec przez około 20-25 minut lub do momentu, aż pokryją się brązową skórką.
podawaj zrazy z indyka od razu razem z dodatkiem warzyw lub dowolnym innym, jeśli chcesz!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Mielony Indyk - 161 kcal/100g