zrazy z indyka z serem

Jeśli masz dość kotletów, spróbuj tych pysznych zrazy! Zrazy z mięsa indyka z nadzieniem serowym to bardzo smaczne i zdrowe danie na rodzinny obiad lub lunch. Nadzienie z sera i ziół doskonale współgra z delikatnym mięsem z indyka i na pewno spodoba się wszystkim członkom rodziny!
sofijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 17 g
tłuszcze 33 % 13 g
węglowodany 23 % 9 g
219 kcal
IG: 11 / 44 / 44

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

włącz piekarnik na 180-200 stopni Celsjusza.

jajko kurze włożyć do rondla i zalać wodą. Podpal i gotuj jajko przez 10 minut od momentu zagotowania wody do stanu "na twardo". Następnie ostudź jajko i obierz skorupkę. Nie potrzebujemy białka i drobno ugniatamy żółtko widelcem.

dobrze opłucz koperek pod zimną wodą i osusz, układając na ręczniku papierowym. Drobno posiekaj koperek, Dodaj do żółtka. Tam zetrzyj twardy ser na średniej tarce i wymieszaj. To będzie nadzienie dla zraz.

przyprawić mielonego indyka solą i czarnym świeżo zmielonym pieprzem.

umieść kawałki białego chleba lub bochenka w głębokim pojemniku i zalej ciepłą wodą na minutę. Następnie spuść wodę i lekko wyciśnij chleb, spuszczając nadmiar płynu.

włóż zmiękczony chleb do miski z mięsem mielonym i za pomocą blendera zanurzeniowego dokładnie wymieszaj mięso z bochenkiem. Dzięki blenderowi mięso mielone jest bardzo miękkie i delikatne. Z niego łatwo formuje się kotlety i zrazy.

następnie podziel mięso mielone na 6 równych części, zwiń ciasto z każdej części i spłaszcz je w naleśnik. Połóż nadzienie na środku tortilli mięsnej. A następnie dokręć brzegi ciasta mięsnego na środku i zawiń nadzienie w mielonego indyka.

wlej mąkę do dużego płaskiego talerza. Uformowane zrazy obtocz w mące ze wszystkich stron. Nadać im bardziej owalny kształt.

nasmaruj naczynie do pieczenia małym kawałkiem masła. I włóż uformowane i zwinięte w mące zrazy do naczynia do pieczenia.

włóż zrazy do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut. Następnie wyjmij formę z piekarnika i użyj drewnianej szpatułki, aby obrócić zrazy na drugą stronę. Ponownie włóż zrazy piec przez około 20-25 minut lub do momentu, aż pokryją się brązową skórką.

podawaj zrazy z indyka od razu razem z dodatkiem warzyw lub dowolnym innym, jeśli chcesz!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Mielony Indyk - 161   kcal/100g

Podobne przepisy