Hiszpańskie bułeczki

jednym ze wspaniałych przepisów kuchni hiszpańskiej są hiszpańskie bułeczki! Przepyszne wyroby cukiernicze kuchni hiszpańskiej.
miLiSaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 23 % 15 g
węglowodany 65 % 43 g
336 kcal
IG: 2 / 0 / 98

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h 20 min

w ciepłej wodzie rozcieńczamy drożdże, dodajemy & nbsp;1 łyżeczkę.cukier, odstawiamy na 10 minut, czekamy, aż mieszanina podwoi objętość. Wymieszaj mąkę z cukrem i solą, wlej roztopione masło i mleko, dodaj jajka i drożdże, dobrze wymieszaj. Posyp powierzchnię roboczą mąką, zagniataj elastyczne ciasto. Ciasto rozprowadzamy w naczyniu wysmarowanym olejem, przykryliśmy, odstawiliśmy na trzy godziny. 
po upływie czasu wyjmujemy ciasto, dzielimy je na pół, przekręcamy każdą połowę w kiełbasę i kroimy na 8 części. Każdą część rozwałkowujemy prostokątem, smarujemy roztopionym masłem, posypujemy bułką tartą i cukrem, skręcamy. Układamy bułki na natłuszczonym arkuszu pergaminu, smarujemy bułki masłem i posypujemy mieszanką bułki tartej i cukru, odstawiamy na pół godziny. Piec bułki w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut.& nbsp;smacznego !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy