Kurczak z puszką piwa
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1. Obieramy czosnek, przepuszczamy przez prasę i dodajemy do jogurtu, wzbogacamy ziołami prowansalskimi, solimy i dokładnie mieszamy.
2. Puszkę z piwem myjemy, wylewamy połowę piwa i zawijamy puszkę w folię.
3. Mój kurczak, wykonujemy nacięcia na skórze, napełniamy je masłem, wkładamy świeży rozmaryn do tuszy i pokrywamy powierzchnię marynatą jogurtową.
4. Kładziemy kurczaka na słoiku i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, pieczemy przez 1 godzinę 30 minut.
pachnący kurczak jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g