skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz ziemniaki i cebulę, umyj, pokrój cebulę w małe kostki, trzy ziemniaki na grubej tarce. Rozłóż przygotowane warzywa w misce, sól i pieprz do smaku.
2. Mój pomidor, pokroić w plasterki. Paprykę oczyszczamy z przegród i nasion, myjemy, kroimy w paski.
3. Pokrój filet z języka morskiego na porcje, włóż do miski, posyp tymiankiem, papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
4. Smarujemy formę odporną na ciepło olejem roślinnym, układamy ziemniaki z cebulą, następnie pomidorem, a na pomidorze - językiem morskim, a następnie rozprowadzamy paprykę.
5. Wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25 minut, po czym wyjmujemy formę, posypujemy powierzchnię naczynia startym serem, wracamy z powrotem do piekarnika i kontynuujemy pieczenie przez kolejne 10 minut.
serwujemy danie na stole z upałem i ciepłem, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Język morski - 88 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g