język morski z ziemniakami

gotuj pyszne dania, urozmaicaj rodzinne menu! Język morski z ziemniakami można podawać zarówno na lunch, jak i na kolację, danie jest bardzo smaczne, a jednocześnie satysfakcjonujące. Język morski powinien być już rozmrożony przed gotowaniem. Papryka, jeśli to możliwe, lepiej wybrać różne kolory, aby danie wyglądało bardziej elegancko i jaśniej.
LubawaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 6 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 44 % 8 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Obierz ziemniaki i cebulę, umyj, pokrój cebulę w małe kostki, trzy ziemniaki na grubej tarce. Rozłóż przygotowane warzywa w misce, sól i pieprz do smaku.

2. Mój pomidor, pokroić w plasterki. Paprykę oczyszczamy z przegród i nasion, myjemy, kroimy w paski.

3. Pokrój filet z języka morskiego na porcje, włóż do miski, posyp tymiankiem, papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.

4. Smarujemy formę odporną na ciepło olejem roślinnym, układamy ziemniaki z cebulą, następnie pomidorem, a na pomidorze - językiem morskim, a następnie rozprowadzamy paprykę.

5. Wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25 minut, po czym wyjmujemy formę, posypujemy powierzchnię naczynia startym serem, wracamy z powrotem do piekarnika i kontynuujemy pieczenie przez kolejne 10 minut.

serwujemy danie na stole z upałem i ciepłem, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Język morski - 88   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy