babeczki z dynią i rodzynkami na kwaśnej śmietanie
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj śmietanę, olej roślinny i jajko (tj. Oddzielnie wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem.
2. Wymieszaj płynne składniki z suchymi (tj. Nie ugniataj długo, tylko po to, aby wszystko się połączyło. Posiekaj orzechy, zetrzyj dynię; dodaj zarówno orzechy, jak i dynię do ciasta. Nasmaruj foremki olejem, włóż do nich ciasto, wypełniając w dwóch trzecich.
3. Piec w 180 stopniach przez około 25-30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g