cannelloni z kurczakiem i pieczarkami w sosie

fantazyjny pyszny przepis ze zwykłymi składnikami! . Pyszne!
OlgaHiiriAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 48 % 13 g
węglowodany 22 % 6 g
175 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Przygotuj wszystkie składniki. Drobno posiekaj cebulę i zioła. Zetrzyj ser na tarce. Pokrój pierś z kurczaka i pieczarki na małe kawałki.
2. Przygotuj nadzienie do cannelloni. Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię, smaż cebulę na złoty kolor, dodaj kurczaka i gotuj mieszając przez 7 minut. Następnie dodaj grzyby do kurczaka i gotuj wszystko razem przez kolejne 8 minut.
3. Schłodzić kurczaka z grzybami, doprawić solą i pieprzem, dodać ser, zioła i dokładnie wymieszać.
4. Przygotuj sos. Aby to zrobić, rozpuść masło w rondlu, dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj. Następnie w cienkim strumieniu zaczynamy wlewać mleko do mieszanki masła i masła, ciągle mieszając, aby nie tworzyły się grudki. Ilość mleka zależy od pożądanej gęstości sosu, należy pamiętać, że po schłodzeniu SOS gęstnieje. Dopraw sos solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Doprowadź sos do wrzenia, podgrzewaj przez 5 minut na małym ogniu.
5. Wypełnij cannelloni naszym nadzieniem. Włóż do naczynia do pieczenia, uprzednio nasmarowanego olejem. Polać sosem, przykryć folią lub pokrywką i wstawić do piekarnika na 40 minut, w temperaturze 180 stopni. 10 minut przed gotowością zdejmij pokrywkę (lub folię) z formy i pozwól naczyniu się zrumienić.
6. Rozłóż cannelloni na talerzach. Smacznego!

zwróć uwagę na instrukcje gotowania cannelloni podane przez producenta na opakowaniu. Niektórzy zalecają najpierw ugotowanie makaronu, a następnie wypełnienie go nadzieniem, a następnie skrócenie czasu gotowania w piekarniku do około 15 minut. Niektóre firmy zalecają pieczenie nie gotowanych produktów, a następnie możesz postępować zgodnie z moim przepisem i piec danie w piekarniku przez 40 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Cannelloni - 350   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy