skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotuj wszystkie składniki. Drobno posiekaj cebulę i zioła. Zetrzyj ser na tarce. Pokrój pierś z kurczaka i pieczarki na małe kawałki.
2. Przygotuj nadzienie do cannelloni. Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię, smaż cebulę na złoty kolor, dodaj kurczaka i gotuj mieszając przez 7 minut. Następnie dodaj grzyby do kurczaka i gotuj wszystko razem przez kolejne 8 minut.
3. Schłodzić kurczaka z grzybami, doprawić solą i pieprzem, dodać ser, zioła i dokładnie wymieszać.
4. Przygotuj sos. Aby to zrobić, rozpuść masło w rondlu, dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj. Następnie w cienkim strumieniu zaczynamy wlewać mleko do mieszanki masła i masła, ciągle mieszając, aby nie tworzyły się grudki. Ilość mleka zależy od pożądanej gęstości sosu, należy pamiętać, że po schłodzeniu SOS gęstnieje. Dopraw sos solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Doprowadź sos do wrzenia, podgrzewaj przez 5 minut na małym ogniu.
5. Wypełnij cannelloni naszym nadzieniem. Włóż do naczynia do pieczenia, uprzednio nasmarowanego olejem. Polać sosem, przykryć folią lub pokrywką i wstawić do piekarnika na 40 minut, w temperaturze 180 stopni. 10 minut przed gotowością zdejmij pokrywkę (lub folię) z formy i pozwól naczyniu się zrumienić.
6. Rozłóż cannelloni na talerzach. Smacznego!
zwróć uwagę na instrukcje gotowania cannelloni podane przez producenta na opakowaniu. Niektórzy zalecają najpierw ugotowanie makaronu, a następnie wypełnienie go nadzieniem, a następnie skrócenie czasu gotowania w piekarniku do około 15 minut. Niektóre firmy zalecają pieczenie nie gotowanych produktów, a następnie możesz postępować zgodnie z moim przepisem i piec danie w piekarniku przez 40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Cannelloni - 350 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g