volovany z czerwonym kawiorem z ciasta francuskiego

możesz upiec volovany z wyprzedzeniem i napełnić je przed ucztą. Volovany to tartaletki z ciasta francuskiego. Zjeżdżalnie kawioru otoczone małymi gwiazdkami masła w małych warstwowych koszach z pewnością przyciągną uwagę wszystkich gości. Oryginalna prezentacja czerwonego kawioru zostanie zapamiętana na długo.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 51 % 33 g
węglowodany 37 % 24 g
422 kcal
IG: 0 / 92 / 8

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kosze lub tartaletki z ciasta francuskiego z czerwonym kawiorem? Aby przygotować naszą świąteczną piękną przekąskę, przygotuj niezbędne składniki. Wstępnie rozmrozić ciasto francuskie w lodówce bez wyjmowania z torby. Możesz użyć zarówno ciasta w talerzach, jak i zrolowanego. Najpierw wyjmij masło z lodówki - powinno mieć temperaturę pokojową.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Lekko ubij jajko widelcem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż ciasto na posypanym mąką stole i lekko rozwałkuj w jednym kierunku, aż osiągnie grubość około 7 mm. Za pomocą okrągłego wycięcia lub szklanki o średnicy około 5 cm wytnij z ciasta 40-50 kółek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W połowie kółek użyj innego wycięcia o mniejszej średnicy (3-4 cm), aby wyciąć środek i wyjąć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z jednej strony otrzymasz równe koła, az drugiej taką samą liczbę okrągłych obręczy, które będą służyć jako ściany dla Wołów.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj blachę do pieczenia pergaminem i połóż na niej całe koła ciasta i delikatnie posmaruj wierzch jajkiem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż opaski na górze i lekko dociśnij. Posmaruj je również jajkiem, uważając, aby nie dostało się na boki, ponieważ zapobiegnie to wzrostowi ciasta. Włóż blachę do pieczenia z płatkami do lodówki na 30 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie włóż volovany do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 15-20 minut, aż zwiększy się objętość i pojawi się złoty kolor. Wskazane jest umieszczenie blachy do pieczenia z wodą na dnie piekarnika, aby ciasto francuskie lepiej rosło lub kilka razy spryskać wodą z butelki z rozpylaczem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij gotowe volovany z piekarnika i dociśnij środek palcami lub rączką łyżki, ponieważ podczas pieczenia również wzrosną. Schłodzić obrabiane przedmioty.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Masło można rozprowadzać na półfabrykatach zwykłą łyżką, ale wolę używać torebki cukierniczej z drobną dyszą & quot; zamknięta gwiazda & quot;. Z jego pomocą możesz uformować piękne gwiazdy z oleju.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    W schłodzonych wołach włóż trochę miękkiego masła z torby.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż na wierzchu 1 łyżeczkę czerwonego kawioru.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Udekoruj volovany gwiazdkami masła i gałązkami pietruszki. Podawaj natychmiast. Jeśli podawanie nie jest planowane od razu, włóż volovany do pojemnika i szczelnie zamknij pokrywkę, aby kawior się nie zetarł i wstaw do lodówki. W ten sam sposób musisz przechowywać resztki tej przekąski. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g

Podobne przepisy