skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kosze lub tartaletki z ciasta francuskiego z czerwonym kawiorem? Aby przygotować naszą świąteczną piękną przekąskę, przygotuj niezbędne składniki. Wstępnie rozmrozić ciasto francuskie w lodówce bez wyjmowania z torby. Możesz użyć zarówno ciasta w talerzach, jak i zrolowanego. Najpierw wyjmij masło z lodówki - powinno mieć temperaturę pokojową.
Krok 2:
Lekko ubij jajko widelcem.
Krok 3:
Rozłóż ciasto na posypanym mąką stole i lekko rozwałkuj w jednym kierunku, aż osiągnie grubość około 7 mm. Za pomocą okrągłego wycięcia lub szklanki o średnicy około 5 cm wytnij z ciasta 40-50 kółek.
Krok 4:
W połowie kółek użyj innego wycięcia o mniejszej średnicy (3-4 cm), aby wyciąć środek i wyjąć.
Krok 5:
Z jednej strony otrzymasz równe koła, az drugiej taką samą liczbę okrągłych obręczy, które będą służyć jako ściany dla Wołów.
Krok 6:
Przykryj blachę do pieczenia pergaminem i połóż na niej całe koła ciasta i delikatnie posmaruj wierzch jajkiem.
Krok 7:
Rozłóż opaski na górze i lekko dociśnij. Posmaruj je również jajkiem, uważając, aby nie dostało się na boki, ponieważ zapobiegnie to wzrostowi ciasta. Włóż blachę do pieczenia z płatkami do lodówki na 30 minut.
Krok 8:
Następnie włóż volovany do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 15-20 minut, aż zwiększy się objętość i pojawi się złoty kolor. Wskazane jest umieszczenie blachy do pieczenia z wodą na dnie piekarnika, aby ciasto francuskie lepiej rosło lub kilka razy spryskać wodą z butelki z rozpylaczem.
Krok 9:
Wyjmij gotowe volovany z piekarnika i dociśnij środek palcami lub rączką łyżki, ponieważ podczas pieczenia również wzrosną. Schłodzić obrabiane przedmioty.
Krok 10:
Masło można rozprowadzać na półfabrykatach zwykłą łyżką, ale wolę używać torebki cukierniczej z drobną dyszą & quot; zamknięta gwiazda & quot;. Z jego pomocą możesz uformować piękne gwiazdy z oleju.
Krok 11:
W schłodzonych wołach włóż trochę miękkiego masła z torby.
Krok 12:
Rozłóż na wierzchu 1 łyżeczkę czerwonego kawioru.
Krok 13:
Udekoruj volovany gwiazdkami masła i gałązkami pietruszki. Podawaj natychmiast. Jeśli podawanie nie jest planowane od razu, włóż volovany do pojemnika i szczelnie zamknij pokrywkę, aby kawior się nie zetarł i wstaw do lodówki. W ten sam sposób musisz przechowywać resztki tej przekąski. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g