skład / składniki
metoda gotowania
blachę do pieczenia przykryj folią, posmaruj olejem roślinnym. Umyj bakłażany i paprykę, nakłuj widelcem, natrzyj olejem i rozłóż na blasze do pieczenia. Przykryj warzywa folią i piecz w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu warzywa należy pozostawić w piekarniku.
pomidory kroimy w drobną kostkę. Wcześniej możesz usunąć skórę, zalać je wrzącą wodą na kilka minut, a następnie spłukać zimną wodą. Następnie skóra jest dobrze usunięta.
pokrój cebulę w małe kostki, naciśnij czosnek prasą, pokrój ostrą paprykę w plasterki.
wymieszaj cebulę, czosnek, ostrą paprykę i pomidory. Niech wszystko trochę marynuje w soku pomidorowym. Posiekaj warzywa nożem, rozłóż na mieszance pomidorów.
pieczone warzywa obrać na ciepło i pokroić w kostkę.
łączymy wszystko, solimy do smaku, pieprzymy i doprawiamy olejem roślinnym. Wymieszaj i pozwól parzyć przez dwie godziny w lodówce.
wspaniały surowy kawior z bakłażana jest gotowy, podajemy do stołu! Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g


