ciasto z jabłkami i śliwkami

piękne, a co najważniejsze pyszne ciasto nie pozostawi obojętnym!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 3 g
tłuszcze 20 % 8 g
węglowodany 73 % 30 g
191 kcal
IG: 23 / 20 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nawet oglądanie-już pyszne!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowanie ciasta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozwałkuj - i do kształtu

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dociśnij fasolę, aby nie wyrosła w piekarniku

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przyspawaj owoce

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    "dżem & quot; ze skrobią gotuje się szybko

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozostaje położyć nadzienie

  8. Krok 8:

    Krok 8.
każda gospodyni na przybycie gości z pewnością ma więcej niż jeden sposób na zrobienie szarlotki. A wraz z nadejściem jesieni i bogatymi zbiorami jabłek ta żywność zyskuje coraz większą popularność. Sugerujemy poszerzenie kolekcji przepisów kulinarnych i przygotowanie ciasta z jabłkami i śliwkami.
w dużej misce wymieszaj mąkę i płatki owsiane i dobrze je posmaruj margaryną. Dodaj wodę i lekko wymieszaj ciasto, aby było gęste i jednorodne.
następnie rozwałkuj ciasto i włóż do naczynia do pieczenia. Wyrównaj krawędzie, przykryj wierzch pergaminem i wypełnij wolną przestrzeń fasolą. Kawałki ciasta pozostałe po przycięciu krawędzi zbierz w bryłę, rozwałkuj i wytnij dowolne kształty specjalną foremką.
piecz ciasto przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Następnie przekonaj papier z fasolą i kontynuuj pieczenie ciasta przez kolejne 10-15 minut, aż stanie się złotobrązowe. Piecz figurki z ciasta osobno również na złoty kolor.
następnie obierz jabłka, usuń rdzenie i pokrój w kliny. Włóż do rondla wraz ze śliwkami, cukrem i skrobią. Ciągle mieszając, trzymaj na małym ogniu, aż owoce zmiękną. Rozłóż nadzienie i udekoruj gotowe ciasto jabłkami i śliwkami figurkami ciasta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy