ciasto śliwkowe z ciasta francuskiego

Szybkie ciasto o Smaku lata! Gotuj w swojej kuchni! Takie ciasta są piękne. Wyjmujesz gotowe ciasto, układasz swoje ulubione potrawy, czekasz, aż piekarnik wykona swoje zadanie - i wspaniały powód, aby napić się herbaty już na stole. Masz ochotę na ucztę?! Potem maszeruj do kuchni!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 29 % 10 g
węglowodany 63 % 22 g
184 kcal
IG: 30 / 57 / 13

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Wybierz owoce gotowane na parze ze śliwkami według własnego gustu. Umyj je i wysusz. Pokrój wszystko w kliny.
2. Rozmrozić ciasto, włączyć rozgrzać piekarnik.
3. Rozwałkuj ciasto do rozmiaru formy do pieczenia. Włóż ciasto do formy, tworząc Brzeg.
4. Wymieszaj cukier z cynamonem. Na cieście równomiernie ułożyć śliwki, jabłka i maliny, posypać cukrem cynamonowym. W razie potrzeby zawiń brzeg na owoc.
5. Piec ciasto - 190-200 stopni i 30-40 minut.
gotowe. Dla piękna i smaku ciasto można posypać orzechami.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy