ciasto śliwkowe z ciasta francuskiego
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wybierz owoce gotowane na parze ze śliwkami według własnego gustu. Umyj je i wysusz. Pokrój wszystko w kliny.
2. Rozmrozić ciasto, włączyć rozgrzać piekarnik.
3. Rozwałkuj ciasto do rozmiaru formy do pieczenia. Włóż ciasto do formy, tworząc Brzeg.
4. Wymieszaj cukier z cynamonem. Na cieście równomiernie ułożyć śliwki, jabłka i maliny, posypać cukrem cynamonowym. W razie potrzeby zawiń brzeg na owoc.
5. Piec ciasto - 190-200 stopni i 30-40 minut.
gotowe. Dla piękna i smaku ciasto można posypać orzechami.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g