ciasto jagodowe z wiśniami na cieście z twarogiem i kwaśną śmietaną

bardzo szybki przepis na idealne i aromatyczne wypieki! Dość proste w przygotowaniu ciasto twarogowe z nadzieniem z wiśni i czekolady, które mile zaskoczy swoim niepowtarzalnym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 24 % 13 g
węglowodany 62 % 34 g
243 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko przygotować ciasto twarogowe z nadzieniem wiśniowo-czekoladowym, które bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania ciasta twarogowego z wiśniami, które można zastąpić dowolną jagodą do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto, weź głęboką miskę i włóż do niej pół kilograma twarogu, a następnie wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski i rozłóż dwieście gramów kwaśnej śmietany.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmiel blenderem wszystkie składniki w misce na gładką i dość gęstą masę twarogową.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź obszerną miskę i rozbij do niej trzy jaja kurze, a następnie wlej do niej dwieście gramów cukru.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze ubij mikserem wszystkie składniki w misce na puszystą białą masę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż sto gramów zmiękczonej margaryny do miski z masą jajeczno-cukrową, którą można zastąpić masłem i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż masę twarogową w częściach wspólnej miski i wymieszaj ze sobą wszystkie składniki mikserem, aż będą gładkie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź drobne sito i przesiaj do miski z masą twarogową w dwóch dawkach sto osiemdziesiąt gramów mąki pszennej najwyższej jakości, a następnie wlej do miski jedną łyżeczkę proszku do pieczenia i jedną czwartą łyżeczki soli.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem, aż uzyskasz jednorodną i wymaganą konsystencję ciasta twarogowego.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź blachę do pieczenia o wymaganym rozmiarze, a następnie posmaruj ją niewielką ilością oleju roślinnego i ułóż w niej równomiernie przygotowane ciasto twarogowe.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż na przemian jagody wiśni na cieście twarogowym z kawałkami czekolady do smaku i wciśnij je trochę w ciasto.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do stu siedemdziesięciu pięciu stopni i piecz ciasto, aż będzie całkowicie ugotowane przez czterdzieści do czterdziestu pięciu minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po upływie czasu wyjmij blachę do pieczenia z przygotowanym ciastem z piekarnika.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pokrój ciasto na porcje, które z kolei ułóż na talerzach i podawaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na zrobienie wspaniałego ciasta z nadzieniem z wiśni i czekolady, które nawet niedoświadczona gospodyni może przygotować w domu. Bardzo prosty i szybki przepis na pieczenie z nadzieniem wiśniowym, ale jeśli nie było go pod ręką, możesz użyć dowolnej innej jagody.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia w puszkach - 61   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy