skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko przygotować ciasto twarogowe z nadzieniem wiśniowo-czekoladowym, które bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania ciasta twarogowego z wiśniami, które można zastąpić dowolną jagodą do smaku.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź głęboką miskę i włóż do niej pół kilograma twarogu, a następnie wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski i rozłóż dwieście gramów kwaśnej śmietany.
Krok 3:
Zmiel blenderem wszystkie składniki w misce na gładką i dość gęstą masę twarogową.
Krok 4:
Weź obszerną miskę i rozbij do niej trzy jaja kurze, a następnie wlej do niej dwieście gramów cukru.
Krok 5:
Dobrze ubij mikserem wszystkie składniki w misce na puszystą białą masę.
Krok 6:
Włóż sto gramów zmiękczonej margaryny do miski z masą jajeczno-cukrową, którą można zastąpić masłem i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 7:
Rozłóż masę twarogową w częściach wspólnej miski i wymieszaj ze sobą wszystkie składniki mikserem, aż będą gładkie.
Krok 8:
Weź drobne sito i przesiaj do miski z masą twarogową w dwóch dawkach sto osiemdziesiąt gramów mąki pszennej najwyższej jakości, a następnie wlej do miski jedną łyżeczkę proszku do pieczenia i jedną czwartą łyżeczki soli.
Krok 9:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem, aż uzyskasz jednorodną i wymaganą konsystencję ciasta twarogowego.
Krok 10:
Weź blachę do pieczenia o wymaganym rozmiarze, a następnie posmaruj ją niewielką ilością oleju roślinnego i ułóż w niej równomiernie przygotowane ciasto twarogowe.
Krok 11:
Rozłóż na przemian jagody wiśni na cieście twarogowym z kawałkami czekolady do smaku i wciśnij je trochę w ciasto.
Krok 12:
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do stu siedemdziesięciu pięciu stopni i piecz ciasto, aż będzie całkowicie ugotowane przez czterdzieści do czterdziestu pięciu minut.
Krok 13:
Po upływie czasu wyjmij blachę do pieczenia z przygotowanym ciastem z piekarnika.
Krok 14:
Pokrój ciasto na porcje, które z kolei ułóż na talerzach i podawaj.
Krok 15:
Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na zrobienie wspaniałego ciasta z nadzieniem z wiśni i czekolady, które nawet niedoświadczona gospodyni może przygotować w domu. Bardzo prosty i szybki przepis na pieczenie z nadzieniem wiśniowym, ale jeśli nie było go pod ręką, możesz użyć dowolnej innej jagody.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia w puszkach - 61 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g