skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz głowę cebuli i pokrój w cienkie półpierścienie. Jeśli łuska nie jest dobrze obrana, możesz wstępnie namoczyć cebulę w ciepłej wodzie przez 5-10 minut.
Krok 2:
Formę, której użyjemy do pieczenia, smarujemy kroplą roślinnego oleju słonecznikowego.
Krok 3:
Rozłóż półpierścienie cebuli pierwszą warstwą na blasze do pieczenia.
Krok 4:
Umyj wołowinę, lekko wysusz. I kroimy w poprzek włókien na porcje o wysokości nie większej niż 2 cm, głównym sekretem sukcesu francuskiego mięsa wołowego jest skuteczne pokonanie mięsa. Aby to zrobić, najlepiej użyć specjalnego noża do zmiękczania mięsa. Ale nadal tego nie mam.
Krok 5:
Więc zwykle po prostu przykrywam kawałki mięsa zwykłą celofanową torbą, aby spray nie latał we wszystkich kierunkach i uderzam wołowinę młotkiem. Musisz bardzo ostrożnie pokonać mięso i po obu stronach.
Krok 6:
Połóż ubitą wołowinę na blasze do pieczenia na cebuli. Na tym etapie mięso należy posolić do smaku.
Krok 7:
Umyte pieczarki muszą zaktualizować kawałek stosu. Spódnicę z grzybów można usunąć, ale mnie to nie stresuje. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki.
Krok 8:
Dodaj pieczarki do mięsa. Pieprz do smaku.
Krok 9:
Śmietanę należy rozcieńczyć przegotowaną wodą i dodać paprykę do smaku. Zawsze używam 10-15% śmietany i wędzonej papryki. Ale to nie jest ważne.
Krok 10:
Śmietanę z papryką wylewa się na grzyby.
Krok 11:
Półtwardy ser zetrzyj na grubej tarce i śpij na naszym przyszłym mięsie po francusku. Pieczemy wołowinę w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30-40 minut.
ten przepis jest odpowiedni dla wielu osób, które z pewnych powodów nie lubią i nie gotują wieprzowiny. Klasyczny przepis na mięso w języku francuskim wykorzystuje wieprzowinę.
najważniejszym warunkiem gotowania wołowiny jest dobre mięso i wysokiej jakości kotlet. Tylko wtedy, gdy te dwa czynniki się pokrywają, mięso będzie ostatecznie delikatne i soczyste.
proponuję podawać Francuskie mięso wołowe ze świeżymi warzywami, ziołami i szklanką czerwonego półwytrawnego. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g