Tagliatelle z mięsem mielonym

przepyszne gniazda na obiad! Po prostu pyszne! Tagliatelle z mięsem mielonym, grzybami i serem-mmmm... bardzo smaczne danie! Całe wypełnienie wsiąka w makaron, dzięki czemu jest bardzo delikatne!
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 10 g
tłuszcze 36 % 14 g
węglowodany 38 % 15 g
234 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

do wrzącej osolonej wody opuszczamy na przemian 1 gniazdo na dosłownie minutę (uważnie obserwuj, w przeciwnym razie gniazda się rozłożą). Połóż półgotowane gniazda tagliatelle na blasze do pieczenia z wysokimi bokami, uprzednio nasmarowanej olejem roślinnym. Dodaj drobno posiekane grzyby do gotowego mięsa mielonego i wymieszaj. Mięso mielone szczelnie ułożyć na środku każdego gniazda.
przygotuj nadzienie: w 250 mililitrach wody rozcieńczyć śmietanę i majonez, sól i pieprz, dodać czosnek przepuszczony przez prasę. Ostrożnie napełnij gniazda przygotowanym nadzieniem. Posyp startym serem na wierzchu. Przykryj blachę do pieczenia folią i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Następnie zdejmij folię i pozostaw w piekarniku na kolejne 5 minut, aby ser się zrumienił. Układamy gniazda na porcjowanych talerzach, dekorujemy zielenią i podajemy do stołu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Gniazdo makaronu - 346   kcal/100g

Podobne przepisy