kurczaki korniszony zapiekane z jabłkami

smaczne, ciekawe, służy jako dekoracja stołu. Ale niestandardowe podejście do gotowania mięsa z kurczaka gwarantuje kulinarny sukces. Słodkie glazurowanie, a następnie karmelizacja, jak pokazano na filmie, sprawi, że będą jeszcze smaczniejsze i bardziej atrakcyjne.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 12 g
tłuszcze 31 % 10 g
węglowodany 31 % 10 g
186 kcal
IG: 36 / 0 / 64

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pocieraj kurczaki pomarańczową musztardą wewnątrz i na zewnątrz. Pozostaw do marynowania do około dwóch godzin

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podczas marynowania kurczaków pokrój cebulę w pierścienie

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z jabłek usuń górną część rdzenia wraz z ogonem

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zmiel jądra orzechów włoskich w moździerzu

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na grubej tarce

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj ser i orzechy

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Jabłka nadziewane powstałą mieszaniną

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na wierzchu tego dodaj miód

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W rondlu dodaj wszystkie składniki do przygotowania glazury. Ogrzewać na średnim ogniu, aż wszystko się rozpuści i połączy w jednorodną substancję. Nie doprowadzaj do wrzenia

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż cebulę rzadką warstwą na dnie naczynia do pieczenia kurczaków

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    "posadź" kurczaki na cebuli i wyślij do piekarnika na 40 minut.w temperaturze 200 stopni. Całkowity czas gotowania kurczaków wynosi około godziny i dziesięciu minut

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po czterdziestu minutach wyjmij kurczaki z piekarnika i posmaruj lukrem. Wyślij do piekarnika na kolejne dziesięć minut glazury

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po dziesięciu minutach ponownie wyjmujemy kurczaki i instalujemy dla nich przygotowane jabłka. I ostatni raz Wyślij do piekarnika na dziesięć minut

spróbuj ugotować kurczaki korniszonowe. Jest to niezwykle soczysty i smaczny mały kurczak, który niedawno zaczął trafiać na półki rynków i sklepów. Kurczaki są bardzo wygodne do gotowania na porcje na świątecznym stole i w restauracjach. Koszt takich korniszonów jest nieco wyższy niż koszt zwykłego kurczaka. Mięso takiego kurczaka nie różni się zbytnio od smaku mięsa zwykłego kurczaka. Bardzo dobrze jest eksperymentować z gotowaniem. Świetnie nadaje się do męskich potraw z grilla, w szczególności smażenia na rożnie. Oryginalnie z korniszonów ugotować kurczaka tytoniowego z sosem gruzińskim. Jabłka służą jako dobry, słodki dodatek, ale inny dodatek pasuje do kurczaków zgodnie z Twoim gustem i pragnieniem. Korniszony najlepiej kupować uprawiane w domu. są znacznie gęstsze i smaczniejsze niż sklepowe fermy drobiu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Kurczaki korniszony - 173   kcal/100g

Podobne przepisy