kruche ciasto na kwaśnej śmietanie z nadzieniem pomarańczowym

bardzo proste słodkie domowe wypieki na herbatę! Idealny przepis na zaskakująco delikatne wypieki na kwaśnej śmietanie z aromatycznymi pomarańczami, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 13 % 4 g
węglowodany 77 % 24 g
142 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych ciasteczek kruchych z nadzieniem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż pięćdziesiąt gramów masła do miski, a następnie wlej do niej cztery łyżki cukru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj cukier z masłem mikserem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż trzy łyżki kwaśnej śmietany do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej ćwierć łyżeczki soli do miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej półtorej łyżki oleju roślinnego do wspólnej miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przesiać do miski z płynną bazą w dwóch dawkach trzysta gramów mąki pszennej.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia do miski.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce szpatułką.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nadal dobrze wyrabiamy ciasto w misce rękami.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zbieramy ciasto w grudkę, którą następnie wkładamy do celofanowej torby i lodówki na trzydzieści minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Doprowadzamy wodę do wrzenia na patelni i wkładamy do niej jedną pomarańczę, najlepiej cienką skórą, którą następnie gotujemy przez trzy do pięciu minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pokrój pomarańczę na małe kawałki i włóż do odpowiedniego pojemnika.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wlej sześć łyżek cukru do pojemnika z pomarańczowymi kawałkami.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dodaj jedną łyżkę skrobi do pojemnika z & quot; zjeżdżalnią & quot;.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Zmiel wszystkie składniki blenderem na puree pomarańczowe.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozłóż tłuczone ziemniaki na patelni i gotuj na kuchence przez trzy do pięciu minut, aż uzyskasz gęsty dżem pomarańczowy, a następnie wyjmij patelnię z pieca i ostudź ugotowany dżem.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Po trzydziestu minutach rozprowadzamy ciasto na stole posypanym niewielką ilością mąki, lekko ugniatamy i kroimy na dwie identyczne części.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Jedną część ciasta wkładamy do celofanowej torby i lodówki, a drugą część rozwałkujemy na ciasto o grubości trzech do pięciu milimetrów.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Rozłóż wymaganą ilość dżemu na przygotowanym cieście, a następnie rozprowadź go równomierną warstwą.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Ostrożnie złóż ciasto w ciasną rolkę.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Pokrój rolkę kręconym nożem na półtora do dwóch centymetrów.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Rozłóż pokrojone kawałki bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wyślij do piekarnika rozgrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni przez piętnaście minut, aby upiec ciasteczka.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Ugotowane kruche ciasteczka z pomarańczowym nadzieniem układamy po upływie czasu na talerzu, po czym w podobny sposób przygotowujemy ciasteczka z drugiego kawałka ciasta.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

kruche ciasteczka na kwaśnej śmietanie z nadzieniem. Cóż, bardzo prosty przepis na słodkie domowe wypieki na herbatę! Jego nienaganny smak docenią maluchy-pyszne domowe kruche topniejące ciasteczka z nadzieniem na bazie pomarańcza! Teraz pokażę Ci prosty przepis na zaskakująco delikatne domowe kremowe kruche ciasteczka-wypieki na herbatę z kwaśną śmietaną z aromatycznymi pomarańczami! Można go dużo zjeść i nie zauważyć. To miękkie, kruche, kruche idealne ciastko jest szybkie, zalecane dla dzieci, gotowane na prawdziwym maśle i pieczone w piekarniku. Wypróbuj go koniecznie! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy