Zupa z kurczaka z kruchymi sercami

kremowy, kremowy, a nawet z niespodzianką! Ta zupa z kurczaka podawana jest razem z warstwowymi sercami! Wygląda bardzo uroczo! Dobry sposób na zaskoczenie bliskich w mroźny zimowy wieczór.
hallen-bunnyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 44 % 11 g
125 kcal
IG: 73 / 18 / 9

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj i osusz pierś z kurczaka. Umieść go w misce wolnowaru, przecinając go na pół.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój obrane ziemniaki w drobną kostkę. Pokrój cebulę w ten sam sposób. Przenieś ziemniaki i cebulę do wolnowaru do kurczaka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchewki obrać, dobrze umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę. Przenieś również pokrojone marchewki do wolnowaru.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj wszystkie przyprawy: sól i pieprz, czosnek, rozmaryn, tymianek. Lepiej jest używać świeżych gałązek tymianku i rozmarynu. W takim przypadku gałązki należy wyjąć z zupy pod koniec gotowania i wyrzucić. Jeśli nie ma gałązek, odpowiedni jest suchy rozmaryn i tymianek, ale należy je dodać bardzo mało, małą szczyptę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj tymianek, rozmaryn, sól i pieprz do warzyw i kurczaka, wyciśnij dwa ząbki czosnku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej bulion z kurczaka lub wodę (jeśli nie ma bulionu) do wolnowaru. Wybierz tryb w zależności od modelu multicookera. Ktoś będzie miał tryb & quot; zupa & quot;, & quot; gotowanie", u mnie nazywa się po prostu" zwykły & quot;. Gotuj przez 3 godziny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po 3 godzinach wyjmij kurczaka, posiekaj (podziel na włókna) i włóż z powrotem do miski wolnowaru.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj mrożony lub świeży zielony groszek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Aby zupa była kremowa, ubij mąkę i ciężką śmietanę, aż będzie gładka.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj śmietanę z mąką do wolnowaru. Trzymaj na dużym ogniu przez około godzinę. Jeśli nie jest wystarczająco gęsty, ubij skrobię kukurydzianą z odrobiną zimnej wody i dodaj ją do zupy w powolnej kuchence. Nie dodałem skrobi, zupa okazała się bogata i dość gęsta.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozmrozić jeden arkusz ciasta francuskiego. Rozwałkuj go o grubości 4-5 milimetrów.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój ciasto francuskie w trójkąty, gwiazdki, koła lub serca! Piec w rozgrzanym do 180-200 stopni przez 10-15 minut. Określ dokładny czas i temperaturę za pomocą piekarnika!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Podczas serwowania dodaj natkę pietruszki do zupy, aby dodać trochę świeżego koloru. Rozłóż zupę na miseczkach i ułóż na wierzchu placek z ciasta francuskiego. Pyszne!

zupa wygląda bardziej jak drugie danie, gulasz lub nadzienie do ciasta.

smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietanka 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy