skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj i osusz pierś z kurczaka. Umieść go w misce wolnowaru, przecinając go na pół.
Krok 2:
Pokrój obrane ziemniaki w drobną kostkę. Pokrój cebulę w ten sam sposób. Przenieś ziemniaki i cebulę do wolnowaru do kurczaka.
Krok 3:
Marchewki obrać, dobrze umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę. Przenieś również pokrojone marchewki do wolnowaru.
Krok 4:
Przygotuj wszystkie przyprawy: sól i pieprz, czosnek, rozmaryn, tymianek. Lepiej jest używać świeżych gałązek tymianku i rozmarynu. W takim przypadku gałązki należy wyjąć z zupy pod koniec gotowania i wyrzucić. Jeśli nie ma gałązek, odpowiedni jest suchy rozmaryn i tymianek, ale należy je dodać bardzo mało, małą szczyptę.
Krok 5:
Dodaj tymianek, rozmaryn, sól i pieprz do warzyw i kurczaka, wyciśnij dwa ząbki czosnku.
Krok 6:
Wlej bulion z kurczaka lub wodę (jeśli nie ma bulionu) do wolnowaru. Wybierz tryb w zależności od modelu multicookera. Ktoś będzie miał tryb & quot; zupa & quot;, & quot; gotowanie", u mnie nazywa się po prostu" zwykły & quot;. Gotuj przez 3 godziny.
Krok 7:
Po 3 godzinach wyjmij kurczaka, posiekaj (podziel na włókna) i włóż z powrotem do miski wolnowaru.
Krok 8:
Dodaj mrożony lub świeży zielony groszek.
Krok 9:
Aby zupa była kremowa, ubij mąkę i ciężką śmietanę, aż będzie gładka.
Krok 10:
Dodaj śmietanę z mąką do wolnowaru. Trzymaj na dużym ogniu przez około godzinę. Jeśli nie jest wystarczająco gęsty, ubij skrobię kukurydzianą z odrobiną zimnej wody i dodaj ją do zupy w powolnej kuchence. Nie dodałem skrobi, zupa okazała się bogata i dość gęsta.
Krok 11:
Rozmrozić jeden arkusz ciasta francuskiego. Rozwałkuj go o grubości 4-5 milimetrów.
Krok 12:
Pokrój ciasto francuskie w trójkąty, gwiazdki, koła lub serca! Piec w rozgrzanym do 180-200 stopni przez 10-15 minut. Określ dokładny czas i temperaturę za pomocą piekarnika!
Krok 13:
Podczas serwowania dodaj natkę pietruszki do zupy, aby dodać trochę świeżego koloru. Rozłóż zupę na miseczkach i ułóż na wierzchu placek z ciasta francuskiego. Pyszne!
zupa wygląda bardziej jak drugie danie, gulasz lub nadzienie do ciasta.
smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g