skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznych nadziewanych bakłażanów nawet na obiad, nawet na lunch w piekarniku.
Krok 2:
Wlej dwie łyżki oleju roślinnego na patelnię, a następnie rozłóż trzysta pięćdziesiąt gramów mieszanego mięsa mielonego i usmaż na wysokim ogniu kuchenki.
Krok 3:
Wycinamy rdzenie pięciu niezbyt dużych bakłażanów pokrojonych na pół wzdłużnie, które wcześniej moczono przez godzinę w osolonej wodzie.
Krok 4:
Rozłóż wycięte rdzenie w misce.
Krok 5:
Dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli.
Krok 6:
Rozłóż posiekaną cebulę na patelni do mięsa mielonego i smaż, mieszając szpatułką.
Krok 7:
Rdzenie z bakłażana kroimy na małe kawałki.
Krok 8:
Rozłóż pokrojone rdzenie na patelni do mięsa mielonego z cebulą i smaż przez około pięć minut.
Krok 9:
Dodaj sól i pół łyżeczki chmielu-suneli do smaku na patelnię.
Krok 10:
Przykryj patelnię pokrywką i smaż wszystkie składniki na małym ogniu kuchenki przez około siedem minut.
Krok 11:
Bakłażany wypełniamy gotowanym gorącym mięsem mielonym i równomiernie rozprowadzamy.
Krok 12:
Rozłóż bakłażany wypełnione mięsem mielonym na blasze do pieczenia.
Krok 13:
Pokrój pięć małych pomidorów w cienkie plasterki.
Krok 14:
Rozłóż kółka pomidorów na nadziewanym bakłażanie.
Krok 15:
Zetrzyj siedemdziesiąt gramów sera dowolnego twardego gatunku na drobnej tarce.
Krok 16:
Posiekaj pietruszkę, kolendrę i koperek dość drobno.
Krok 17:
Włóż cztery łyżki 15% kwaśnej śmietany do miski, a następnie dodaj dwie łyżki majonezu i trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę.
Krok 18:
Włóż starty ser do miski.
Krok 19:
Dodaj posiekane warzywa do miski.
Krok 20:
Dodaj do ogólnej miski mieszankę czarnej i czerwonej papryki do smaku.
Krok 21:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 22:
Po piętnastu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z bakłażanem z piekarnika.
Krok 23:
Nałóż ugotowany dressing na każdy bakłażan dobrą, równomierną warstwą.
Krok 24:
Wkładamy blachę do pieczenia z bakłażanem do wyłączonego piekarnika na siedem do dziesięciu minut, po czym wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika i rozprowadzamy ugotowane nadziewane bakłażany porcjami na talerzach.
Krok 25:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
nadziewane bakłażany z mielonym mięsem w piekarniku. Cóż, bardzo prosty przepis przynajmniej na obiad przynajmniej na lunch! Nadziewane bakłażany, szybko pieczone w piekarniku z mięsem mielonym - bardzo delikatne i satysfakcjonujące danie! Nie wiesz, co dziś ugotować? Chcę opowiedzieć o ciekawym i bardzo niezwykłym daniu-piękne nadziewane bakłażany, szybko pieczone w piekarniku z delikatnym mięsem mielonym! Soczyste, aromatyczne dania z bakłażana są bardzo zdrowe. Z nimi Twój lunch będzie niezwykle smaczny. Zalecana przekąska z bakłażan na obiad to lekkie, pożywne i bezkaloryczne jedzenie, które z pewnością spodoba się Twoim bliskim. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal / 100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g