skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filet, z którego w durszlaku jest nadmiar wody, osusz ręcznikiem papierowym. W szklanym pojemniku wymieszaj marynatę: miód, sos, wodę, drobno posiekany czosnek i imbir. Zanurz filety w marynacie, dobrze posmaruj po obu stronach, przykryj pojemnik pokrywką lub folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30-40 minut.
Krok 2:
Pokrój warzywa w paski.
Krok 3:
Wytnij dwa kwadraty o wymiarach około 25×25 cm z papieru do pieczenia (jeśli nie chcesz zawracać sobie głowy kopertami dla pięknej prezentacji, możesz po prostu wziąć duży kawałek papieru do pieczenia, a następnie owinąć go "cukierkiem"). Połóż warzywa na Dolnym arkuszu. Wyjmij filety z marynaty, lekko je potrząśnij i połóż na warzywach.
Krok 4:
Przykryj warzywa i ryby drugim arkuszem i zawiń krawędzie ze wszystkich stron, aby utworzyć kopertę. Piec przez 15 minut w temperaturze 180 °C.
Małooki makrurus żyje na głębokości ponad 1000 metrów, a zatem nie zawiera szkodliwych zanieczyszczeń i pasożytów. Jest również pozbawiony małych kości i ostrego rybiego zapachu, dzięki czemu podoba się nawet tym, którzy zwykle są obojętni na ryby. A jego wartość energetyczna to tylko 32 kcal na 100 gramów! Mniej niż w innych rybach dostępnych do zakupu, a nawet w atrakcyjnej cenie. Ponadto kompozycja zawiera pełny zestaw niezbędnych aminokwasów! Trudno jest znaleźć bardziej odpowiedni produkt dla tych, którzy chcą schudnąć, jednocześnie przestrzegając właściwej diety.
danie przygotowane zgodnie z tym przepisem można podawać bezpośrednio na papierze, lekko je rozpakowując lub krojąc. Jest przygotowywany i podawany w porcjach, więc jeśli nie gotujesz tylko dla siebie, Postaraj się pięknie zapakować każdą porcję osobno.
wskazówka od władywostockiego Szefa Kuchni Wiaczesława Anzulisa: ryby i warzywa dadzą sok podczas pieczenia, więc jeśli lubisz danie bardziej suche, możesz uzupełnić danie kuskusem: 50 g kuskusu gotować na parze przez 5 minut wrzącą wodą i przed pieczeniem ułożyć na samym dole zespołu, pod warzywami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Macrurus - 60 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g