Ciasto Kinder Sice

to będzie pyszne!! Dołącz do nas!!! Wszyscy kochają i pamiętają te pyszne słodycze z firmy "Kinder". Jeden smakuje lepiej niż drugi. Dziś proponuję przygotować ciasta, które smakują bardzo podobnie do deseru z dzieciństwa Kinder Milk Slice, co w tłumaczeniu oznacza "plasterek mleka".
Słodkie życieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 37 % 20 g
węglowodany 54 % 29 g
310 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw przygotuj ciasto. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę należy przesiać. Śmietana, mam 21% tłuszczu. Masło, mam 82%. Sól, wanilina. Woda. Cukier. Jajo. Wszystkie płynne składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połącz mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia, wymieszaj i odłóż na razie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zmiękczone masło ubijam solą, wanilią i cukrem na biało.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaję jajko o temperaturze pokojowej i ubijam,aż będzie gładkie, 1-1, 5 minuty. Następnie śmietanę i ponownie ubij, aż będzie gładka. Taka masa powietrza powinna się okazać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie łącz suche składniki z mieszanką masła i śmietany. Mieszać. Ta konsystencja zostanie uzyskana.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie wodę. Należy go podgrzać do stanu gorącego. Dodaję, mieszam...

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Takie ciasto się okaże. Dość gęsty, lepki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Upiecz jedno duże ciasto, a następnie pokrój je na pół. Piec jeden wysoki, a następnie nie radzę go kroić. ciasta są kruche i kruszą się podczas krojenia. Rozmiar 36 * 22. Ostrożnie wyrównuję, aby warstwa była jednolita, bardzo wygodnie jest to zrobić za pomocą takiej łyżki:) I wysyłam do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 15-17 minut. Nie prześwietlaj ciasta, w przeciwnym razie będzie suche i luźne.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe ciasto po naciśnięciu będzie sprężynować. Pozwól mi całkowicie ostygnąć.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie usuwam formę, folię i dzielę na 2 części. Podczas przygotowywania kremu lepiej owinąć ciasta w torebkę lub folię spożywczą, aby nie wyschły.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Do kremu potrzebujesz: Śmietana, mam 21% tłuszczu. Cukier puder-do smaku. Wanilina. Żelatyna i woda do namoczenia.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Łączę żelatynę z wodą i pozwalam jej pęcznieć.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ubijam śmietanę z cukrem pudrem i wanilią na biało. Zajęło mi to 7-8 minut. Ostrożnie nie przesadzaj. Masa zmieni kolor na biały i zostanie przeniknięta pęcherzykami powietrza. Spuchniętą żelatynę należy stopić i połączyć ze śmietaną. Natychmiast masa będzie płynna, ale wtedy krem zgęstnieje. Możesz włożyć do lodówki, ale najważniejsze jest, aby nie przegapić chwili:))) Podczas gdy przygotowywałem formę i ciasto, krem nawet w temperaturze pokojowej wyraźnie zgęstniał.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Forma, w której będę zbierać dno, jest pokryta folią spożywczą. I zbieram ciasta ( ciasto): ciasto, cały krem, ciasto.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wkładam do lodówki, aby się ustabilizować.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Pokryję wierzch lukrem, ale jest to opcjonalne. Dla niej będziesz potrzebować : Czekolada. Masło. Mleko. W razie potrzeby możesz dodać cukier. Łączę wszystko i topię w kuchence mikrofalowej krótkimi impulsami.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Mieszam. Taki błyszczący lukier powinien się okazać.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Przykrywam nim schłodzone przyszłe ciasta. I ponownie do lodówki, aby się ustabilizować.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    I dopiero gdy wszystko jest dobrze schłodzone i ustabilizowane, wyjmuję je z formy. Możesz zostawić ciasto lub możesz...

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Pokrój na porcje!!!

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    A nasz deser jest gotowy!!!

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Bogate czekoladowe kruche ciasta biszkoptowe, delikatny suflet z kwaśną śmietaną i polewa czekoladowa.. Objadanie się!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda oczyszczona - 0   kcal/100g

Podobne przepisy