skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować pyszne ciasta francuskie z delikatnym kremem maślanym, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:

Przesiać pięćset pięćdziesiąt gramów mąki do obszernej miski i włożyć do niej dwieście pięćdziesiąt gramów wstępnie pokrojonego na kawałki i mrożonego masła.
Krok 3:

Dobrze wymieszaj mąkę z masłem i posiekaj duże kawałki masła nożem.
Krok 4:

Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów zimnej wody do miarki, dodaj ćwierć łyżeczki soli, jedną łyżkę soku z cytryny i wymieszaj.
Krok 5:

Wlej wodę do miski z mąką i masłem, a następnie zagniataj ciasto rękami.
Krok 6:

Rozłóż ciasto z miski na stole.
Krok 7:

Podnosimy ciasto z różnych stron do środka i zbieramy je w bryłę.
Krok 8:

Uformuj ciasto w kształt kiełbasy i pokrój na kawałki o mniej więcej równej wielkości.
Krok 9:

Włóż kawałki ciasta do pojemnika i włóż do zamrażarki na trzydzieści minut.
Krok 10:

Po upływie czasu wyjmujemy pojemnik z lodówki.
Krok 11:

Rozłóż każdy kawałek ciasta z pojemnika na stole posypanym wymaganą ilością mąki.
Krok 12:

Dobrze zagniataj każdy kawałek ciasta i rozwałkuj go na bardzo cienką tortillę.
Krok 13:

Każdą tortillę zwijamy cztery razy, dodajemy wymaganą ilość mąki i rozwałkujemy na tortillę o grubości jednej trzeciej centymetra.
Krok 14:

Wytnij z ciast za pomocą odpowiedniego kształtu przedmiotu obrabianego o pożądanym rozmiarze.
Krok 15:

Aby zapobiec pojawianiu się bąbelków podczas pieczenia, wykonujemy nakłucia widelcem w każdym kawałku ciasta.
Krok 16:

Ugotowane półfabrykaty z kawałkami ciasta układamy na posypanej mąką blasze do pieczenia i wysyłamy na pięć do siedmiu minut do piekarnika nagrzanego do dwustu pięćdziesięciu stopni.
Krok 17:

Po upływie czasu wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika i pozwalamy wypiekom ostygnąć.
Krok 18:

Włóż dwieście gramów zmiękczonego masła do miski objętościowej.
Krok 19:

Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski z masłem.
Krok 20:

Ubij masło mikserem, aż będzie puszyste.
Krok 21:

Włóż trzysta siedemdziesiąt gramów skondensowanego mleka do miski z masłem i kontynuuj ubijanie mikserem, aż będzie gładka i gęsta.
Krok 22:

Włóż kawałki ciasta do obszernej miski i posiekaj rękami na małe okruchy.
Krok 23:

Rozłóż wymaganą ilość kremu na każdym półfabrykacie.
Krok 24:

Zbieramy ciasto z czterech warstw, które można dostosować do własnych upodobań i pragnień.
Krok 25:

Dobrze posmaruj brzegi każdego ciasta kremem.
Krok 26:

Obtocz każde ciasto w przygotowanej bułce tartej i odstaw na około trzydzieści minut.
Krok 27:

Po pół godzinie posyp ciastka okruchami jeszcze raz i delikatnie dociśnij.
Krok 28:

Gotowane ciasta są usuwane w chłodnym miejscu przez co najmniej trzy do czterech godzin.
Krok 29:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
niezrównany! Takie ciasto na pewno będzie najbardziej lubiane! Jego bogaty i bogaty smak zostaje natychmiast zapamiętany i podbija na zawsze. Wyrafinowane, sekretne połączenie najsmaczniejszych i najbardziej aromatycznych składników radykalnie zmienia zdanie na temat najlepszego deseru, nawet wśród smakoszy. Przepis na to ciasto jest porównywalny z cenną perłą. Warto go ugotować i cieszyć się bajeczną przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g


