łabędzie-ciastka budyniowe to bułka z masłem, ale co za piękno

zachwyci zwłaszcza dzieci, aby gotować łatwiej niż się wydaje. Piękny deser, który po prostu rozpływa się w ustach. Wydaje się, że gotowanie go jest długie i czasochłonne, w rzeczywistości jest łatwe. Nadaje się na każde wakacje lub po prostu możesz przygotować go na herbatę, wszyscy bliscy i goście będą zachwyceni, zwłaszcza dzieci
Domowy cukiernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 38 % 22 g
węglowodany 52 % 30 g
337 kcal
IG: 3 / 3 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
wlej mleko, wodę do rondla, dodaj cukier, sól, podgrzej na kuchence. Dodaj masło i podgrzewaj na kuchence, aż masło się rozpuści.Gdy olej się rozpuści, dodaj mąkę na raz i szybko mieszaj, zdejmij z ognia i mieszaj, aż mieszanina pozostanie w tyle za ścianami rondla. Dodajemy jajka po jednym na raz-dodajemy jedno, mieszamy, potem drugie i mieszamy. Jajka należy przyjmować w temperaturze pokojowej, aby nie było różnicy temperatur. Mieszanka powinna być miękka, elastyczna i błyszcząca, jeśli zrobiłeś wszystko dobrze, Trójkąt ciasta zwisnie z łopatki. Jeśli zauważysz, że mikstura nie jest taka sama, możesz dodać kolejną połowę jajka.
1\4 ciasto odłożyć na bok, resztę ciasta włożyć do torby cukierniczej, w której wykonujemy otwór nożyczkami o średnicy 1 centymetra. Kładziemy papier cukierniczy lub matę silikonową na blasze do pieczenia i sadzimy ciasto w postaci "muszli"z torby.Pieczemy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez kolejne 10 minut. Usuń gotowe półfabrykaty z blachy do pieczenia.
włóż odłożone 1/4 ciasta do torebki cukierniczej z otworem o średnicy 0,5 centymetra. Z niego wyłożyć z ciasta szyje łabędzi w postaci "dwójek", tak aby miały około 2,5 cm szerokości i -5 cm długości, pieczemy przez 7 minut w 180 stopniach.
przygotuj krem: ubij masło w mikserze na biało i stopniowo dodawaj cukier puder i mleko skondensowane, na koniec dodaj cukier waniliowy.Każdy inny krem do wyboru - na przykład bita śmietana, białko, karmel itp.
przeciąć"muszle" na pół nożyczkami-otrzymujemy ciało łabędzia ,górną część na pół-otrzymujemy dwa skrzydła. Nakładamy krem na dolną część, wkładamy go po bokach skrzydeł i na górze szyi. Posyp cukrem pudrem na wierzchu. Cudowny przysmak-gotowy! Jeśli coś nie jest do końca jasne, możesz obejrzeć krótki film.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy